İstanbul'un çeşitli ilçelerinde deniz temizliği yapıldı - Haber 1Haber 1

İstanbul'un çeşitli ilçelerinde deniz temizliği yapıldı

İstanbul'un çeşitli ilçelerinde deniz temizliği yapıldı

17 Eylül 2022 - 15:40

ABONE OL

İSTANBUL (AA) – İstanbul'un çeşitli ilçelerinde gerçekleştirilen temizlik çalışmalarıyla hem deniz hem de sahildeki atıklar toplandı.

DenizTemiz Derneği/TURMEPA, onlarca gönüllüsüyle Uluslararası Kıyı Temizleme Kampanyası kapsamında Caddebostan sahilinde buluştu. Etkinlikte önce katılımcılar çevre, deniz ve kıyı temizliği hakkında bilgilendirildi.

Katılımcılar daha sonra sahildeki atıkları toplayarak sınıflarına göre ayrıştırdı.

Sualtı Temizlik ve Bilinçlendirme Hareketi Derneği (STH) ve Beylikdüzü Belediyesi de Dünya Temizlik Günü kapsamında Beylikdüzü Gürpınar Plajı'nı hayalet ağlardan temizlemek için etkinlik düzenledi.

Etkinlikte dalış yapan dalgıçlar, hayalet ağları denizden çıkardı. Ağlara takılan deniz canlıları yeniden denize bırakıldı.

– İHH Arama Kurtarma Ekibi deniz temizliği yaptı

İHH İnsani Yardım Vakfı İstanbul Arama Kurtarma Ekibi, Beykoz Vapur İskelesi'nde deniz temizliği yaptı.

İHH İstanbul Arama Kurtarma Birimine bağlı Su Altı Arama Kurtarma Ekibi bünyesinde gönüllü olarak yer alan balık adamlar "17 Eylül Dünya Temizlik Günü" kapsamında dalış gerçekleştirdi.

Beykoz Vapur İskelesi'ndeki dalışta çıkarılan atıklar sergilendi.

İHH İstanbul Arama Kurtarma Koordinatörü Hayati Aslan, dalışa 20 balıkadamın katıldığını söyledi.

Aslan, Müslümanların temiz olması gerektiğini belirterek, "Yeryüzünde her şey bizlere emanettir, Biz de çocuklarımıza emaneti temiz bırakmalıyız." dedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.