İsveç'te Kur'an-ı Kerim'in yakılması Esenler'de protesto edildi - Haber 1Haber 1

İsveç'te Kur'an-ı Kerim'in yakılması Esenler'de protesto edildi

İsveç'te Kur'an-ı Kerim'in yakılması Esenler'de protesto edildi

27 Ocak 2023 - 17:20

ABONE OL

İSTANBUL (AA) – Esenler Belediyesinin düzenlendiği programda, İsveç'te Kur'an-ı Kerim'in yakılması protesto edildi.

Cuma namazı sonrası Dörtyol Meydanı’nda düzenlenen programda çeşitli etkinlikler yapıldı.

Suudi Arabistan'da Kur'an-ı Kerim'i ve Ezanı Güzel Okuma Yarışması'nda ezan dalında birinci olan Muhsin Kara programda Kur'an-ı Kerim okudu. Çok sayıda kişinin katıldığı programda ilçedeki siyasi parti temsilcileri de konuşma yaptı.

Esenler Belediye Başkanı Tevfik Göksu, burada yaptığı konuşmada, İsveç'te yaşanan olaylara tepki gösterdi.

Kur'an-ı Kerim'i indiren Allah'ın onu koruyacağını belirten Göksu, "Hz. Muhammed'in ümmeti olan bizler Kur’an-ı Kerim’in her sayfasını açtığımızda, her ayetini okuduğumuzda yeniden dirilen bizler, Allah’ın Kur’an-ı korumasına inancımız tam. Onu da bizim elimizle koruyacağına inancımız tam." dedi.

– "Biz, sizin ceddinizi Çanakkale de gönderdik"

Kur'an-ı Kerim'in yakılması olaylarını kınayan Göksu, şunları kaydetti:

"Biz, İsveç’te Türk Büyükelçiliği önünde yakılmak istenen Kur’an ile bize hangi mesajın verildiğini biliyoruz. Biz, sizin ceddinizi Çanakkale de gönderdik, Maraş’ta gönderdik, Antep’te gönderdik. Sizin ceddiniz bizi çok iyi bilir. Biz yeryüzünde adalet sağlamış, yeryüzünde Kur’an-ı Kerim’in bekçiliğini yapmış Osmanlı'nın torunlarıyız. Ölmedik buradayız."

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.