İzmir'den arama kurtarma ve destek ekiplerinin deprem bölgesine sevki sürüyor - Haber 1Haber 1

İzmir'den arama kurtarma ve destek ekiplerinin deprem bölgesine sevki sürüyor

İzmir'den arama kurtarma ve destek ekiplerinin deprem bölgesine sevki sürüyor

09 Şubat 2023 - 16:16

ABONE OL

İZMİR (AA) – Kahramanmaraş merkezli 10 ili etkileyen depremlerde arama kurtarma ve destek hizmetlerinde görev almak üzere İzmir'den maden işçileri, iş makinesi operatörleri ve rehberlik öğretmenleri Malatya'ya hareket etti.

Depremin ardından bölgeye çok sayıda yardım kuruluşu ve arama kurtarma ekibi sevk edilen İzmir'den, AFAD'ın talebi doğrultusunda yeni ekipler de yola çıkıyor.

Koza Altın İşletmelerine bağlı madenlerde görev yapan işçiler, İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görev yapan rehber öğretmenler ve kepçe operatörlerinin de bulunduğu 189 kişi, Adnan Menderes Havalimanı'ndan SunExpress'in seferiyle Malatya'ya gitti.

Uçakla 10 diyaliz makinesi ve önemli bölümü battaniye olmak üzere yaklaşık 3,5 ton yardım malzemesi de götürüldü.

– "Umarım çocuklara temas etme şansımız olur"

Bölgeye giden ekipte yer alan İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Mücahit Yentür, AA muhabirine, rehberlik ve psikolojik danışmanlık konusunda uzman 100 öğretmenle yola çıktıklarını belirterek, "Özellikle travma ve psikososyal destek alanında eğitimli ve yetkinliği olan öğretmen arkadaşlarımızla Malatya'daki çalışmalara destek olacağız." dedi.

Rehberlik öğretmeni Müge Ersan da gittikleri bölgede yaşanan acıyı bildiklerini ve her şeye hazırlıklı olduklarını ifade ederek, "Bir bardak suya ihtiyacı olana su vereceğiz, battaniyeye ihtiyacı olana battaniye vereceğiz ama 'ben kötüyüm konuşmak istiyorum' diyenleri de dinleyeceğiz. Bizden sonra gelecek arkadaşlar için belki bir saha çalışması olacak, bir gözlem olacak. Umarım çocuklara temas etme şansımız olur." diye konuştu.

Madencilerden Mehmet Biçer de insanlara umut olmak istediklerini belirterek, "Son depremzede çıkana kadar da inşallah orada çalışmalarımız sürecek. Biz yer altı operatörleri olarak talepte bulunduk. AFAD gönüllüsü olarak gidiyoruz." açıklamasında bulundu.

Kepçe operatörü Mustafa Işık ise bir süredir mesleğini yapmadığını, deprem bölgesinde kendisine ihtiyaç olduğunu görüp AFAD'a başvurduğunu dile getirerek, "Oradaki çocuklar için mesleğimi yeniden yapmam gerekiyordu." ifadesini kullandı.

Gönüllü iş makinesi operatörü İzzet Oluk da ailesinin desteğiyle yola çıktığını anlatarak, "Orada bir canı sağ alabiliyorsak ne mutlu bize. Başka bir amacımız yok." diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.