Kadın radyocular şiddete karşı farkındalık için bir araya geldi - Haber 1Haber 1

Kadın radyocular şiddete karşı farkındalık için bir araya geldi

Kadın radyocular şiddete karşı farkındalık için bir araya geldi

25 Kasım 2022 - 18:30

ABONE OL

İSTANBUL (AA) – Bağcılar Belediyesinin ev sahipliğinde düzenlenen "Kadına El Kal-ka-maz" programında kadın radyocular, kadına yönelik şiddete dikkati çekti.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü'nde bu konuda farkındalık oluşturmak için anlamlı bir etkinlik gerçekleştirildi. Türkiye'nin önde gelen kadın radyocuları, Bağcılar Belediyesi yeni hizmet binasında bir araya geldi.

Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, programdaki konuşmasında, kadınlar başta olmak üzere her türlü canlıya yönelik şiddete karşı olduklarını ifade etti.

Şiddetle mücadele etmek amacıyla önemli işler yaptıklarını, bu konuya hassasiyet gösterdiklerini belirten Özdemir, bireysel ve toplumsal olarak eğitimle şiddetin önlenebileceğini vurguladı.

Özdemir, Bilge Kadın Platformu'ndan Kadın Meclisi'ne kadar kadınlara yönelik kültürel çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.

– Kadınlar turuncu rozet taktı

Radyo programcısı Aslıhan Saraçoğlu, kadından da öte her türlü canlıya yönelik şiddeti engellemeye dair neler yapılabileceğiyle ilgili fikirler ürettiklerini belirterek, "İnşallah bu fikrilerin ilerleyen dönemde gerçekleştiğini de göreceğiz. Bu açıdan bizlere söz verildi. Biz kadın radyocuların fikri alındı. Teşekkür ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Özlem Akdoğan da hiçbir canlıya el kalkmaması gerektiğini belirterek, kadına, çocuğa ve hayvana el kaldıranın, şiddet gösterenin her zaman karşısında olduklarını kaydetti.

Şarkıcı Merve Gündoğdu'nun sahne aldığı programın sonunda davetliler, kadına şiddetle mücadele konusunda farkındalık oluşturmak amacıyla yakalarına turuncu rozet taktı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.