Katar'da "14. Doha Dinlerarası Diyalog Konferansı" başladı - Haber 1Haber 1

Katar'da “14. Doha Dinlerarası Diyalog Konferansı” başladı

– İki gün sürecek konferansta “Uygulamada ve Metinlerde Dinlerde Nefret Söylemi” konusu, “Nefret Söylemi Kavramı, Nedenleri ve Motivasyonları”, “Nefret Söylemi Kalıpları ve Şekilleri” ve “Nefret Söylemiyle Yüzleşme Yolları” şeklinde 3 oturumda ele alınıyor

Katar'da “14. Doha Dinlerarası Diyalog Konferansı” başladı

24 Mayıs 2022 - 18:40

ABONE OL

DOHA (AA) – Katar'da bu yıl "Uygulamada ve Metinlerde Dinlerde Nefret Söylemi" temasıyla düzenlenen "14. Doha Dinlerarası Diyalog Konferansı" başladı.

Konferansın açılışı, 70 ülkeden 300 akademisyen, din adamı, araştırmacı ve gazetecinin katılımıyla Katar'ın başkenti Doha'da yapıldı.

Konferansta "Uygulamada ve Metinlerde Dinlerde Nefret Söylemi" konusunun, "Nefret Söylemi Kavramı, Nedenleri ve Motivasyonları", "Nefret Söylemi Kalıpları ve Şekilleri" ve "Nefret Söylemiyle Yüzleşme Yolları" şeklinde 3 oturumda ele alınacağı belirtildi.

Konferansın açılış konuşmasını yapan Katar Dışişlerinden Sorumlu Devlet Bakanı Sultan bin Saad el-Merihi, "bir arada yaşama ve iş birliği için bireyler, dini gruplar ve devletlerin birbirini tanıyarak kültürlere, inançlara ve kutsallara saygı duymaya dayanan yapıcı diyalog geliştirmesi" gerektiğini belirtti.

Merihi, "Nefret söylemi, sadece uluslararası yasalarla çözülemeyecek önemli bir sorun haline gelmiştir. Dünya üzerindeki etkileri dini vaazlar ve metinlerle sınırlandırılamayacak durumdadır. Hatta, tüm bu çabaların birleştiği ciddi bir çalışma gerekiyor." dedi.

Dünya Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Ali Karadaği de yaptığı konuşmada, "Halklar arasındaki ilişkiler, birbirini tanımak üzerine bir dengede kurulur." dedi.

Karşıtlık ve çatışmanın karşılıklı ilişki kurulması yoluyla aşılacağını belirten Karadaği, "Siyasetçiler, değerlere ikna olduğunda nefret söylemi biter." ifadelerini kullandı.

İlk kez 2003 yılında düzenlenen Doha Dinlerarası Diyalog Konferansı'nın iki gün devam etmesi planlanıyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.