Kazakistan Dışişleri Bakanı Tileuberdi, Kuzey Makedonya’da - Haber 1Haber 1

Kazakistan Dışişleri Bakanı Tileuberdi, Kuzey Makedonya’da

Kazakistan Dışişleri Bakanı Tileuberdi, Kuzey Makedonya’da

01 Kasım 2022 - 18:40

ABONE OL

ÜSKÜP (AA) – Kazakistan Dışişleri Bakanı Muhtar Tileuberdi, Kuzey Makedonya’daki temasları kapsamında mevkidaşı Bujar Osmani ile bir araya geldi.

Baş başa ve heyetler arası görüşmelerin ardından Osmani ve Tileuberdi ortak basın toplantısı düzenledi.

Osmani, yaptığı açıklamada, bu ziyaretin, kendisinin Kuzey Makedonya’nın Astana Büyükelçiliğinin açılışı için Kazakistan’da bulunmasından bir yıl sonra gerçekleştiğini kaydederek, "Bugün, Kazakistan hükümetinin önümüzdeki yıl Kuzey Makedonya’da bir büyükelçilik açma kararı hakkında kamuoyunu bilgilendirmenin onurunu duyuyorum." dedi.

Görüşmenin verimli geçtiğini kaydeden Osmani, ekonomik ve ticari iş birliğine odaklandıklarını aktardı.

İki ülkenin Almatı’da başarılı bir iş forumu düzenlediklerini hatırlatan Osmani, ikinci iş forumunun gelecek yıl Üsküp’te düzenlenmesinin planlandığını söyledi.

Kazakistan Ekonomi Bakanı'nın da yarın Üsküp’ü ziyaret edeceğini aktaran Osmani, ticari ve ekonomik iş birliği için hükümetler arası komisyonun ilk oturumunun gerçekleştirileceğini kaydetti.

Tileuberdi ise Kuzey Makedonya’yı ziyaret eden ilk Kazakistan Dışişleri Bakanı olmanın memnuniyetini dile getirerek, iki ülkenin uluslararası gündemin en önemli konularında ortak tutumları olduğunu vurguladı.

Tarım, sanayi ve turizm başta olmak üzere ekonomik iş birliğinin derinleştirilmesinin önemini vurgulayan Tileuberdi, "Genel olarak Kazakistan, Kuzey Makedonya ile tüm etkileşim alanlarında iş birliğini sürdürmeye kararlı. Bugünkü görüşmelerimizin Astana ile Üsküp arasındaki ortaklığın hem ikili hem de çok taraflı planda derinleştirilmesi için ek bir teşvik sağlayacağını umuyorum." ifadelerini kullandı.​​​​​​​

Tileuberdi, Üsküp’teki temasları kapsamında Cumhurbaşkanı Stevo Pendarovski ve Meclis Başkanı Talat Caferi ile de bir araya geldi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.