Kırgızistan camilerinde "asrın felaketi"nde hayatlarını kaybedenler için dualar okundu - Haber 1Haber 1

Kırgızistan camilerinde “asrın felaketi”nde hayatlarını kaybedenler için dualar okundu

Kırgızistan camilerinde “asrın felaketi”nde hayatlarını kaybedenler için dualar okundu

10 Şubat 2023 - 17:21

ABONE OL

BİŞKEK (AA) – Kırgızistan camilerinde "asrın felaketi" olarak nitelenen Kahramanmaraş merkezli depremlerde hayatlarını kaybedenler için dualar edildi.

Türkiye'nin yaptırdığı Bişkek Cumhuriyet Merkez İmam Serahsi Camisi'nde kılınan cuma namazında, Kırgızistan Bakanlar Kurulu Başkanı Akılbek Caparov ve Türkiye'nin Bişkek Büyükelçisi Ahmet Sadık Doğan cemaat ile saf tuttu.

Kırgızistan Müftü Yardımcısı Samidin Atabayev, hutbede, depremlere işaret ederek, "Allah, dini bir olan kardeş Türk halkı ve memleketini kaza, bela ve afetlerden korusun. Allah ölenlere rahmet etsin. Allah yaralılara acil şifa versin. Allah depremzedelere yardım etsin. Kırgız halkı olarak elimizden gelen yardımı gönderiyoruz. Duamızı yapıyoruz." ifadesini kullandı.

Doğan, burada yaptığı konuşmada, Kırgızistan devletine ve halkına Türkiye için yaptıkları yardımlardan ötürü teşekkür etti.

Cuma namazının ardından cemaat, Doğan ile selamlaşarak geçmiş olsun ve başsağlığı dileğini iletti.

– Depremde yaşamını yitirenlere 1542 hatim okundu

Müftü Yardımcısı Atabayev, AA muhabirine, Türkiye'de meydana gelen depremlerde hayatlarını kaybeden kardeşlerine Kırgızistan genelinde dua okuduklarını söyledi.

Samidin Atabayev, tüm camilerde ve dini eğitim kurumlarında 1542 hatim okuduklarını ve 4444 kez salavat getirdiklerini aktardı.

Atabayev, Türk halkına, devlet yöneticilerine, deprem mağdurlarına ve acil şifa bekleyen yaralılara dua ettiklerini belirtti.

"Türkiye'nin acısı bizim acımızdır" diyen Atabayev, "İnşallah, Türkiye'nin bu felaketin üstesinden geleceğine inanıyoruz. Biz elimizden gelen yardımı yapıyoruz. Bunun için ülke olarak seferber olduk. Allah, Türk halkına sabır, güç, metanet versin. Başı sağ olsun". diye konuştu.

Akılbek Caparov, Türkiye'nin Bişkek Büyükelçiliğini de ziyaret ederek taziye defterini imzaladı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.