Kırgızistan Meclis Başkanı Şakiyev, TÜRKPA Genel Sekreteri Er'i kabul etti - Haber 1Haber 1

Kırgızistan Meclis Başkanı Şakiyev, TÜRKPA Genel Sekreteri Er'i kabul etti

Kırgızistan Meclis Başkanı Şakiyev, TÜRKPA Genel Sekreteri Er'i kabul etti

23 Aralık 2022 - 15:30

ABONE OL

BİŞKEK (AA) – Türk Devletleri Parlamenter Asamblesi (TÜRKPA) Dönem Başkanı ve Kırgızistan Meclis Başkanı Nurlanbek Şakiyev, Kırgızistan'a gelen TÜRKPA Genel Sekreteri Mehmet Süreyya Er'i kabul etti.

Kırgızistan Meclis Başkanı Şakiyev, burada yaptığı konuşmada, Kırgızistan'ın, TÜRKPA'yı kardeş ülkeler arasındaki ilişkileri güçlendirmeye yönelik çalışmalarını her zaman desteklediğini söyledi.

TÜRKPA Genel Sekreterliğin çalışmaları hakkında bilgi veren Er de TÜRKPA üye ülke meclisleri ile etkileşim halinde olduklarını kaydetti.

Görüşmede, TÜRKPA 2023-2028 eylem planı ve gelecek yıl Kırgızistan'da yapılacak TÜRKPA Sosyal, Kültürel ve İnsani Meseleler Komisyonu Toplantısı ele alındı.

Kırgızistan, 24 Haziran'da Issık Göl bölgesindeki Çolpon-Ata şehrinde yapılan TÜRKPA 11. Genel Kurul Toplantısı'nda dönem başkanlığını Kazakistan'dan devralmıştı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.