Kırgızistan'da TOBB heyetine ülkenin yatırım potansiyeli anlatıldı - Haber 1Haber 1

Kırgızistan'da TOBB heyetine ülkenin yatırım potansiyeli anlatıldı

Kırgızistan'da TOBB heyetine ülkenin yatırım potansiyeli anlatıldı

29 Ekim 2021 - 20:15

ABONE OL

BİŞKEK (AA) – Kırgızistan'da, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) heyetine, iki ülke arasındaki ticari ve ekonomik iş birliğini geliştirmek amacıyla ülkenin yatırım potansiyeli anlatıldı.

Hükümetten yapılan açıklamaya göre, Kırgızistan Bakanlar Kurulu Başkanı Akılbek Caparov, TOBB Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Selçuk Öztürk ve beraberindeki heyetle görüştü.

Görüşmede, iki ülke arasındaki ekonomik iş birliğinin önemine ve büyük potansiyeline dikkati çeken Caparov, şunları kaydetti:

"Karşılıklı ticaretin önündeki teknik engelleri kaldırmak için kararlı adımlar atma zamanının geldiğine inanıyoruz. Şimdi ekonomide ve kamu yönetiminde büyük reformları başlatıyoruz. Sanayi, tarım, tekstil, hidroelektrik gibi alanlardaki projelere özel önem verilmektedir."

Caparov, Kırgızistan'da fabrika ve tesislerin bir arada olduğu sanayi bölgesinin kurulmasını istediklerini belirtti.

Türk heyeti, Kırgızistan'ın yatırım ve ihracat potansiyeliyle ilgili bilgilendirildi.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu da bugün Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov ile bir araya gelmişti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.