Koronavirüs hakkında doğru bilgi vermediği gerekçesiyle Çin'e dava açan avukat Kovid-19'dan hayatını kaybetti - Haber 1Haber 1

Koronavirüs hakkında doğru bilgi vermediği gerekçesiyle Çin'e dava açan avukat Kovid-19'dan hayatını kaybetti

Koronavirüs hakkında doğru bilgi vermediği gerekçesiyle Çin'e dava açan avukat Kovid-19'dan hayatını kaybetti

22 Kasım 2021 - 17:10

ABONE OL

ANKARA (AA) – Kovid-19 hakkında Dünya Sağlık Örgütü'nü (DSÖ) doğru bilgilendirmediği gerekçesiyle Çin'e dava açan Ankara Barosu avukatlarından Melih Akkurt, koronavirüs tedavisi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

Ateş ve nefes darlığı şikayetiyle Ankara Keçiören Sanatoryum Atatürk Göğüs Hastalıkları ve Göğüs Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Akkurt, yaklaşık bir haftadır süren tedaviye rağmen kurtarılamadı.

Akkurt'un cenazesi, Kızılcahamam Beşkonak Mahallesi'ndeki mezarlığa defnedildi.

Öte yandan Akkurt, geçen yıl koronavirüsü yaymakla suçladığı Çin'e karşı tazminat davası açmıştı.

Dilekçesinde salgının ortaya çıktığı anda Çin'in dünyayı doğru bilgilendirmediğini ve gerekli verileri DSÖ ile paylaşmadığını öne süren Akkurt, Çin'in hastalığın yayılması konusunda ihmallerinin olduğunu savunmuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.