Kuveyt Emiri'nin affettiği gıyabi hükümlülerden 3'ü ülkeye döndü - Haber 1Haber 1

Kuveyt Emiri'nin affettiği gıyabi hükümlülerden 3'ü ülkeye döndü

– Söz konusu kişiler, Kuveyt Uluslararası Havalimanında kalabalık bir grup tarafından karşılandı

Kuveyt Emiri'nin affettiği gıyabi hükümlülerden 3'ü ülkeye döndü

15 Kasım 2021 - 23:05

ABONE OL

KUVEYT (AA) – Kuveyt Emiri Şeyh Nevvaf el-Ahmed el-Cabir es-Sabah'ın çıkardığı af kararnamesinden yararlanan yurt dışındaki muhalif hükümlülerden 3'ü ülkeye döndü.

Eski muhalif milletvekili Ceman el-Harbaş, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Mübarek el-Mutayri ve Salim el-Azmi ile Kuveyt Uluslararası Havalimanına ulaştıklarını ifade etti.

Harbaş ve beraberindekileri kalabalık bir grup karşıladı.

Kuveyt Emiri'nin 8 Kasım'da çıkardığı ve Resmi Gazete'de yayımlanan af kararnameleriyle 11 kişinin cezalarının sona erdiği, 24'ünün cezalarında ise indirime gidildiği kaydedildi.

Eski muhalif milletvekili Musellem el-Berrak'ın da 17 Kasım Çarşamba günü ülkesine döneceği aktarıldı.

Kuveyt Bakanlar Kurulu, 7 Kasım'da ülke dışında bulunan eski milletvekilleri ve aktivistleri kapsayan af kararnamesi taslağını Emir Sabah'a sunulmak üzere onaylamıştı.

Kuveyt Ulusal Meclis Başkanı Marzuk Ali el-Ganim de 8 Kasım'da yaptığı açıklamada, bazı hükümlüler için iki af kararnamesi çıkarıldığını duyurmuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.