Macron’dan iki günlük İsveç ziyareti - Haber 1Haber 1

Macron’dan iki günlük İsveç ziyareti

Macron’dan iki günlük İsveç ziyareti

31 Ocak 2024 - 19:05

ABONE OL

İki ülke arasında dostluk barış ve stratejik ortaklığı geliştirmek amacıyla organize edilen Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un İsveç ‘i ziyareti bu sabah başladı.

Macron Programa İsveç Kralı Carl 16. Gustav’ı sarayında ziyaret etti. Seremonial bir törenle karşılanan Macron, sonrasında İsveç Parlementosında İsveç Başkbakanı Ulf Kristersson ile görüştü. Macron savunma sanayi, uzay ve havacılık, hava savunma sistemleri konulundaki innovasyonun kararlarında daha bağımsız bir Avrupa getireceğini belirtti.

Organize suçla birlikte savaşacaklarını belirten Macron ve Ulf Kristersson bu konuda kararlılık sinyalleri verdi.

NÜKLEER ENERJİ KONUSUNDA İŞBİRLİĞİ

Ticari olarak işbirliği yaplıcak endüstriler Teknoloji, Orman Endüstrisi, Havacılık ve uzay Enerji ve nükleer güç olarak belirlendi. Önümüzdeki günlerde nükleer konusunda iş birliği için yeni bir anlaşma imzalanması bekleniyor. Çarşamba günü şehir forumunda yapılacak bir organizasyon ile Fransız ve İsveçli iş çevreleri bir araya gelecek.

“UKRAYNA AVRUPA’DIR“

Macron,  Ukrayna’nın Avrupa olduğunu ve bütün odağını buraya vereceklerini belirtirken, Gazzedeki durumu sadece ‘Hamas ‘ diyerek geçiştirdi. Gazze ve israil konusunda herhangi bir plan aksiyon ya da duruş belirtilmedi.

İSVEÇ’TE “FRANSIZ ÇİFTÇİSİ”NE DESTEK SÖZÜ

Fransız gazeteci devam etmekte olan Fransız çiftçilerinin greve gitmeleriyle ilgili konusuyu sordu. Macron bu soruya, kendisinin her zaman çiftçinin yanında olduğunu fakat sorunların çiftçi segmentinde  komplike olduğunu belirtti.

İSVEÇ KRALI ASLINDA FRANSIZ SOYLU

Macron aslında İsveç Kraliyet ailesine çok da yabancı sayılmaz. İsveç Kralı Kral 16. Gustav Fransız general Jean-Baptiste Bernadotte nın soyundan geliyor. İsveç hanedanı  velihat çıkaramayınca, Fransa’dan bir Kral göndermesini istemesi üzere Bonapart;  Bernadotte’u  İsveç’e gönderiyor.

Caner Aktürk, Stockholm

 

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.