Maskesinde gizlediği düzenekle ehliyet sınavında kopya çeken kişi yakalandı - Haber 1Haber 1

Maskesinde gizlediği düzenekle ehliyet sınavında kopya çeken kişi yakalandı

– Hakkında “ÖSYM Hizmetleri Hakkında Kanun’a muhalefet” suçundan işlem yapılan 65 yaşındaki şüpheli, adliyeye sevk edildi

Maskesinde gizlediği düzenekle ehliyet sınavında kopya çeken kişi yakalandı

20 Şubat 2022 - 14:25

ABONE OL

İSTANBUL (AA) – Maltepe'de maskesinin içine kurduğu düzenekle ehliyet sınavında kopya çektiği gerekçesiyle gözaltına alınan kişi adliyeye sevk edildi.

Aydınevler Mahallesi'nde bir ortaokulda yapılan ehliyet sınavında 65 yaşındaki K.Ö'nün hareketlerinden şüphelenen görevliler, yaptıkları incelemede bu kişinin maskesinin içinde bir düzenek gizlediğini belirledi.

Bunun üzerine okulda görevli polis memurlarına haber verildi.

Kopya çektiği tespit edilen K.Ö'nün yapılan üst aramasında, maske içerisinde gizlenmiş halde bir adet mikrofon, iki batarya, kablo, verici mekanizması ile sol kulakta dinleme cihazı ve ayakkabısının içinde de telefon hattı bulundu.

Gözaltına alınan şüpheli, hakkında "6114 sayılı Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) Hizmetleri Hakkında Kanun'a muhalefet" suçundan işlem yapılarak adliyeye sevk edildi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.