Mescid-i Haram imamı el-Cuheni, Kosova’da yatsı namazı kıldırdı - Haber 1Haber 1

Mescid-i Haram imamı el-Cuheni, Kosova’da yatsı namazı kıldırdı

Mescid-i Haram imamı el-Cuheni, Kosova’da yatsı namazı kıldırdı

29 Eylül 2022 - 1:05

ABONE OL

PRİŞTİNE (AA) – Mescid-i Haram imamı Abdullah Avad el-Cuheni, Kosova’daki temasları kapsamında başkent Priştine’deki Şuayb Arnauti Camisi'nde yatsı namazını kıldırdı.

Kosova İslam Birliği (Diyanet İşleri) Başkanı Naim Ternava’nın davetlisi olarak bulunduğu Kosova’da el-Cuheni, yaklaşık 1000 kişilik bir cemaatin katılımıyla yatsı namazında imamlık yaptı.

Namazın arından cemaate yaptığı konuşmada el-Cuheni, Müslümanların Allah’ın kitabı Kur’an’a ve Allah’ın son elçisi Muhammed peygamberin sünnetine sarılmaları gerektiğini söyledi.

Ternava da 600 yıldan fazla bir sürenin ardından bir Mescid-i Haram imamının Kosova topraklarına ayak bastığını kaydederek el-Cuheni’nin Medine’deki Mescid-i Nebevi, Mescid-i Kıbleteyn ve Kuba Mescidi’nde de imamlık yaptığını aktardı.

Perşembe günü Prizren şehrini de ziyaret edecek olan el-Cuheni, burada Osmanlı döneminden kalma Sinan Paşa Camisi'nde akşam namazını kıldıracak. El-Cuheni cuma günü yine başkent Priştine’de Büyük Cami olarak da bilinen Fatih Sultan Mehmet Camisi'nde cuma hutbesini irad edecek.

Medine’de 1976’da doğan el-Cuheni, 16 yaşında Mekke’de düzenlenen Dünya Kur'an-ı Kerim'i Güzel Okuma Yarışmasında birinciliği elde ederek ün kazanmıştı.​​​​​​

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.