Müzisyen Onur Şener'in ismi Çankaya'daki parkta yaşatılacak - Haber 1Haber 1

Müzisyen Onur Şener'in ismi Çankaya'daki parkta yaşatılacak

Müzisyen Onur Şener'in ismi Çankaya'daki parkta yaşatılacak

14 Aralık 2022 - 16:25

ABONE OL

ANKARA (AA) – Ankara'da sahne aldığı eğlence mekanında öldürülen müzisyen Onur Şener'in adının verildiği Çankaya'daki parkın açılışı yapıldı.

Çankaya Alacaatlı Mahallesi'ndeki Onur Şener Parkı'nın açılışına, Şener'in ailesi, sevenleri ve çeşitli sivil toplum kuruluşu üyeleri katıldı.

Açılışta, İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşunda bulunulmasının ardından Şener'in hayatı sinevizyonla anlatıldı.

Şener'in ablası Pınar Şener Harput yaptığı konuşmada, parka kardeşinin adının verilmesinden dolayı çok mutlu olduğunu belirtti.

Kardeşinin çocukları ve hayvanları çok sevdiğini ifade eden Harput, "Annemin çok istediği bir şeydi, onun evine çok yakın bir yerde bu şekilde anılması. Orman ve park tam onluk bir şey aslında. Tam onun adını yaşatmalık bir şey." dedi.

Çankaya Belediye Başkanı Alper Taşdelen ise zor bir açılış gerçekleştirdiklerini belirterek, "Her ölüm, erken ölümdür." dedi.

Şener'in öldürülmesinin tüm Türkiye'yi etkileyen bir olay olduğunu ve herkesin vicdanının yaralandığını belirten Taşdelen, böyle olayların yaşanmamasının en büyük dilekleri olduğunu söyledi.

Çankaya Belediyesi olarak Şener'in adını yaşatmanın görevleri olduğunu ifade eden Taşdelen, "Biz Çankaya'da hem acıları hem de sevinçleri paylaşıyoruz. Onur'un adının yaşatılacağı en güzel yer elbette hem kendi hem de ailesinin evine yakın, kızı Ceyla'nın gezeceği ve onu teneffüs edebileceği bir park olabilirdi. Sevgili Onur Şener'in adı bu parkta sonsuza kadar yaşayacak." dedi.

Konuşmaların ardından Şener'in annesi Leyla Şener ve Alacaatlı Mahalle Muhtarı Hülya Erdoğan, Taşdelen'e çiçek takdim etti. Taşdelen, Şener'in ailesi ve yakınları kurdele keserek parkın açılışını gerçekleştirdi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.