Nijerya'da Müslümanlar ramazana hazır - Haber 1Haber 1

Nijerya'da Müslümanlar ramazana hazır

Nijerya'da Müslümanlar ramazana hazır

01 Nisan 2022 - 16:50

ABONE OL

ABUJA (AA) – Batı Afrika'da en yoğun Müslüman nüfusa sahip Nijerya'da, yarın başlayacak ramazan öncesi için hazırlıklar tamamlandı.

Ülkede Kovid-19 salgını nedeniyle uygulanan kısıtlamalarından dolayı son 2 ramazanı geleneksel şekilde geçiremeyen Müslümanlar, bu yılki ramazanı heyecanla bekliyor.

Ramazan öncesi alışverişe çıkanlar, ilk sahur ve iftarları hazırlamak için meyve, sebze ve yerel içecekleri alarak alışverişlerini tamamladı.

Maraba yerel pazarı manavı Alhaji İsa Abdul-Salam, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ramazan nedeniyle pazarın hareketli olduğunu belirtti.

Abdul-Salam, ülkede ekonomik sıkıntılar yaşanmasına rağmen ramazan için alışveriş yapıldığını söyledi.

Yaklaşık 206 milyonluk nüfusuyla Afrika'nın en kalabalık ülkesi olan Nijerya, Batı Afrika'nın en kalabalık Müslüman nüfusu barındırıyor. Ülkede nüfusun yarısından fazlasını Müslümanlar oluşturuyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.