Özbekistan ve Singapur ikili işbirliğini geliştirmek için anlaştı - Haber 1Haber 1

Özbekistan ve Singapur ikili işbirliğini geliştirmek için anlaştı

Özbekistan ve Singapur ikili işbirliğini geliştirmek için anlaştı

17 Ocak 2023 - 21:00

ABONE OL

TAŞKENT (AA) – Özbekistan ve Singapur, ikili ilişkileri yeni düzeye çıkararak, kamu personeli eğitimi, yatırım, yeşil teknoloji ve şehircilik alanlarında işbirliklerini geliştirecek.

Özbekistan Cumhurbaşkanlığı Ofisinden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, resmi ziyaret için gittiği Singapur’da Cumhurbaşkanı Halime Yakup ile bir araya geldi.

İstana Sarayı’nda yapılan görüşmede, Yakup ve Mirziyoyev, Özbekistan ile Singapur arasındaki tüm alanlardaki ikili ilişkilerin derinleştirilmesi, yapısal reformlar, yatırım, yeşil teknolojiler ve kamu personellerinin eğitimi alanlarında işbirliğinin geliştirilmesiyle ilgili meseleleri ele aldı.

– Mirziyoyev, Başbakan Lee Hsien Loong ile görüştü

Daha sonra Mirziyoyev, Singapur Başbakanı Lee Hsien Loong ile bir araya gelerek, taraflar arasındaki işbirliğinin geliştirilmesiyle ilgili meseleleri gözden geçirdi.

Görüşmede, iki ülke arasındaki ilişkilerin durumu ile gelecek perspektiflerine ilişkin fikir alışverişinde bulunan taraflar, son yıllarda iki ülke arasındaki ticaret hacminin 2 kat, Özbekistan’daki Singapur sermayeli işletmelerin sayısının ise 4 kat artmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Özbekistan ile Singapur arasındaki ilişkilerin üst düzeye çıkarılması konusunda mutabık kalan taraflar, kamu personeli eğitimi, yatırım, yeşil teknolojiler ve şehircilik alanlarında işbirliklerinin geliştirilmesi konusunda anlaştı.

Görüşmenin ardından Özbekistan ile Singapur arasında ticaret, sanayi, eğitim, sağlık, taşımacılık, kamu personelinin eğitimi ve iki ülke savcılıkları arasında işbirliğinin geliştirilmesiyle ilgili anlaşmalar ile Özbekistan'da Singapur'la işbirliğinde altyapı ve sektörel projeleri hayata geçirecek Projelendirme ve Mühendislik Merkezi ile 500 milyon dolar sermayeli Özbekistan-Singapur Yatırım Şirketi kurulmasına ilişkin memorandum imzalandı.

Mirziyoyev, ülkedeki temasları kapsamında ayrıca Lee Kuan Yew Kamu Politikası Okulu'nu ziyaret etti ve Singapur'un önde gelen şirketlerinin yöneticileriyle bir araya geldi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.