SES üyelerinden Sağlık Bakanlığının 2023 bütçesine eleştiri - Haber 1Haber 1

SES üyelerinden Sağlık Bakanlığının 2023 bütçesine eleştiri

SES üyelerinden Sağlık Bakanlığının 2023 bütçesine eleştiri

16 Aralık 2022 - 16:20

ABONE OL

İSTANBUL (AA) – Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İstanbul Aksaray Şubesi üyeleri, Sağlık Bakanlığının 2023 yılı bütçesinin yeniden düzenlenmesini istedi.

İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği önünde toplanan SES üyesi bir grup, "2023 Sağlık Bakanlığı bütçesi sağlık emekçilerinin taleplerini görmeyen halkın sağlık hakkını karşılamayan bir bütçedir. Kabul etmiyoruz" yazılı pankart açtı.

Grup adına basın açıklamasını okuyan SES Aksaray Şubesi Yöneticisi Birsen Seyhan, sağlığa genel bütçeden ayrılan payın en az yüzde 10'un üzerine çıkarılmasını talep etti.

Sağlık bütçesinin, bütünüyle kamu sağlık kurumları ve sağlık eğitimi için kullanılması gerektiğini belirten Seyhan, "Sağlıkta özelleştirmeye son verilmeli, büyük özel sağlık kurumları kamulaştırılmalıdır. Sağlık hizmetleri için katkı-katılım, ilave ücret adı altında halktan hiçbir şekilde ücret alınmamalıdır. Sağlıklı bir toplum için tedavi edici hizmetler yeterli değildir. Koruyucu sağlık hizmetlerinin güçlendirilmesi gereklidir." dedi.

Sağlık emekçilerinin sayısının artırılması gerektiğini belirten Seyhan, sağlık örgütlerini karar alma süreçlerine dahil edecek mekanizmaların oluşturulmasını istedi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.