Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic, ABD’li senatörleri kabul etti - Haber 1Haber 1

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic, ABD’li senatörleri kabul etti

Sırbistan Cumhurbaşkanı Vucic, ABD’li senatörleri kabul etti

19 Nisan 2022 - 18:55

ABONE OL

SARAYBOSNA (AA) – Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi üyeleri Chris Murphy, Jeanne Shaheen ve senatonun Silahlı Hizmetler Komisyonu üyesi Thom Tillis ile bir araya geldi.

Toplantıda ABD ile Sırbistan arasındaki iş birlikleri, Sırbistan’ın Avrupa Birliği (AB) entegrasyon süreci, bölgedeki sorunlar ve Ukrayna krizi konuşuldu.

Vucic, ABD-Sırbistan ilişkilerinin geliştirilmesinin ülkesinin öncelikli dış politikaları arasında yer aldığını kaydetti.

Ukrayna krizi hakkında konuşan Vucic, Sırbistan’ın, Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda da gösterdiği gibi, uluslararası hukuka, ülkelerin toprak bütünlüğüne, devletlerin bağımsızlığına saygı duyduğunu ifade etti.

Vucic, “Sırbistan, Bosna Hersek’in ve Bosna Hersek Sırp Cumhuriyeti’nin toprak bütünlüğüne de saygı duymaktadır.” dedi.

Bölgede istikrarı korumanın ve ekonomi başta olmak üzere tüm alanlarda iş birliğini güçlendirmenin Sırbistan için kilit önem taşıdığını vurgulayan Vucic, “Ancak böyle bir bölge, gelişime olanak sağlayacaktır.” diye konuştu.

ABD’li senatörler, 3 Nisan’da cumhurbaşkanı seçimini kazanan Vucic’i tebrik ederken, ABD ile Sırbistan arasındaki iş birliğinin, iki ülke arasındaki ekonomik ve siyasi ilişkilerin ilerlemesinde etkin rol oynayacağının altını çizdi.​​​​​​​

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.