Siverek'te donma tehlikesi geçiren eşekler barınağa götürüldü - Haber 1Haber 1

Siverek'te donma tehlikesi geçiren eşekler barınağa götürüldü

Siverek'te donma tehlikesi geçiren eşekler barınağa götürüldü

21 Ocak 2022 - 10:25

ABONE OL

ŞANLIURFA (AA) – Siverek ilçesinde sahipsiz 20 eşek, olumsuz hava koşulları nedeniyle toplanarak barınağa götürüldü.

Bölgede etkili olan kar yağışı hayatı olumsuz etkilerken Siverek Belediyesi, etkili olan dondurucu soğuklarda Karacadağ kırsalındaki sahipsiz eşekler için harekete geçti.

Belediye ekipleri, karla kaplı kırsal mahallelerde dolaşan 20 eşeği araçlarla barınağa götürdü.

Siverek Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürü Kenan Karahan, "Şu an hava sıfırın altında 11 dereceyi gösteriyor. Geçmiş yıllarda kırsalda donan eşeklerin yeniden donmaması adına başkanımız Ayşe Çakmak'ın talimatıyla kırsal mahallelerdeki başıboş eşekleri topladık. Hayvanları barınağa götürerek sıcak bir ortam sağlayacağız." dedi.

Karabahçe Mahallesi sakini Yusuf Kulaksız ise bölgede çok sayıda sahipsiz eşeğin olduğunu, hayvanların kış aylarında yiyecek bulamadıkları için aç susuz dolaştıklarını, durumu Siverek Belediyesine bildirdiklerini, ekiplerin de hayvanları gelip aldığını kaydetti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.