Somali'de Eş-Şebab terör örgütüne karşı gösteri düzenlendi - Haber 1Haber 1

Somali'de Eş-Şebab terör örgütüne karşı gösteri düzenlendi

Somali'de Eş-Şebab terör örgütüne karşı gösteri düzenlendi

12 Ocak 2023 - 23:05

ABONE OL

MOGADİŞU (AA) – Somali'de binlerce kişinin katılımıyla Eş-Şebab terör örgütüne karşı gösteri gerçekleştirildi.

Binlerce kişi, başkent Mogadişu'nun Eng Yarisow Stadyumu'nda bir araya geldi.

"Mogadişu Halk Ayaklanması" adıyla ilk kez düzenlenen gösteride Eş-Şebab terör örgütü protesto edildi.

Gösteriye Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud'un yanı sıra hükümet yetkilileri katıldı.

Mahmud, yaptığı konuşmada, terörle mücadeleye her alanda devam ettiklerini belirtti.

Eş-Şebab üyelerini güvenlik güçlerine bildirmeleri çağrısı yapan Mahmud, "Eş-Şebab artık bitti ve korkusu kalmadı. Eş-Şebab suyu bitmiş bir balık gibidir. Somali halkı arasında saklanıyorlardı, Somali halkı artık saklanmalarına izin vermez." dedi.

Gösteriye katılan Safiya Ali, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Devletimiz bu gösteriye çağırdı ve ben de geldim. Eskiden böyle gösterilere kimse cesaret edemezdi ama şimdi halk cesaretlendi. Camiden çıkan insanları gözümüzün önünde öldürdüler. Mogadişu en çok zararı gördü, artık aramızda saklanmalarını istemiyoruz." ifadelerini kullandı.

Somali hükümeti, Hiran ve Orta Şabel bölgelerinden Eş-Şebab'ı çıkarmaya çalışırken terör örgütü, köylerde ve kırsalda toplanarak saldırılarını sürdürüyor.

Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, terör örgütü Eş-Şebab'ı tüm ülkeden temizleyene kadar operasyonları durdurmayacaklarını duyurmuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.