Tahran YEE Koordinatörü Özdemir AA'nın "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı - Haber 1Haber 1

Tahran YEE Koordinatörü Özdemir AA'nın “Yılın Fotoğrafları” oylamasına katıldı

Tahran YEE Koordinatörü Özdemir AA'nın “Yılın Fotoğrafları” oylamasına katıldı

18 Ocak 2023 - 20:20

ABONE OL

TAHRAN (AA) – Tahran Yunus Emre Enstitüsü (YEE) Koordinatörü İbrahim Furkan Özdemir, Anadolu Ajansının (AA) düzenlediği "Yılın Fotoğrafları" oylamasına katıldı.

AA muhabirleri ve foto muhabirlerinin 2022'de yurt içi ve yurt dışında çektiği fotoğrafları inceleyen Özdemir, "haber", "çevre-yaşam" ve "spor" kategorilerindeki fotoğraflar arasında seçim yapmanın zor olduğunu belirtti.

Özdemir, Kovid-19 salgını nedeniyle olumsuzluklarla geçen birkaç yılın ardından insanların güzel haberler duymaya ihtiyacı olduğunu, bu güzel haberlerin başında ise yerli otomobil TOGG’un geldiği belirterek haber kategorisinde Sergen Sezgin'in "TOGG'un ilk yolculuğu" fotoğrafını seçti.

Her fotoğrafın bir hikayesinin olduğunu ifade eden Özdemir, toplumda derin yaralara sebep olan olayların karşısında onarıcı, yaşama sevinci aşılayan gelişmeler olduğunu görmekten memnun olduğunu belirterek çevre-yaşam kategorisinde tercihini Fatemeh Bahrami’nin “Korkusuz ve özgür” fotoğrafından yana kullandı.

Özdemir, spor kategorisinde ise Fareed Kotb’un, Katar’ın ev sahipliğini yaptığı 2022 FIFA Dünya Kupası’nda, Portekiz ve Gana maçında Portekizli futbolcu Cristiano Ronaldo’nun attığı gol sonrasındaki sevincini gösteren “Zirvede yalnız” fotoğrafını oyladı.

Bu fotoğrafta güzel bir ironi olduğunu kaydeden Özdemir, bu sahnenin yaşandığı vakitlerde Arjantin’in Suudi Arabistan karşısında kaybetmiş olduğunu Ronaldo ön planda görünürken Lionel Messi’nin arka planda kaldığını belirtti.

Özdemir, o gün herkesin bu fotoğrafı konuştuğunu ancak günün sonunda kupayı Lionel Messi’nin kaldırdığını ifade etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.