TDP Genel Başkanı Sarıgül, DSP'yi ziyaret etti: - Haber 1Haber 1

TDP Genel Başkanı Sarıgül, DSP'yi ziyaret etti:

– “Türkiye iki ittifaka mahkum değildir. Siyasi partiler arasında iş birliği ve güç birliği her zaman olacaktır”

TDP Genel Başkanı Sarıgül, DSP'yi ziyaret etti:

17 Mayıs 2022 - 14:50

ABONE OL

ANKARA (AA) – Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, Türkiye'nin iki ittifaka mahkum olmadığını belirterek, "Siyasi partiler arasında iş birliği ve güç birliği her zaman olacaktır." dedi.

Sarıgül, DSP Genel Başkanı Önder Aksakal'ı makamında ziyaret etti. Basına kapalı yaklaşık yarım saat süren görüşmenin ardından iki genel başkan basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Güzel bir görüşme gerçekleştirdiklerini vurgulayan Sarıgül, yaptıkları görüşmelerin, demokrasinin Türkiye'de kurum ve kurallarıyla yerleşmesi açısında son derece önemli olduğunu söyledi.

DSP ile görüş birliğine vardıkları konuların sayısının son derece fazla olduğunu belirten Sarıgül, iki parti arasındaki ittifakın gündemde olup olmadığı sorusunu şöyle yanıtladı:

"Türkiye iki ittifaka mahkum değildir. Siyasi partiler arasında iş birliği ve güç birliği her zaman olacaktır. Bu iş birliği ve güç birliği inşallah Türkiye'miz ile ilgili çok önemli kararlar alınmasında etkili olacaktır. Sayın Önder Aksakal Genel Başkanımız ve Demokratik Sol Parti ile Türkiye Değişim Partisinin kuracağı masada işçilerimiz, emekçilerimiz, emeklilerimiz, EYT'lilerimiz, görev verilmeyen öğretmenler olacak, kuryeler olacak, garsonlar olacak. Bizim kuracağımız masada kim nereye seçilecek, ne zaman seçilecek, nasıl olacak onlar şahsi ve bireysel konular değil. İnşallah toplumsal ve sosyal konuları konuşmaya devam edeceğiz."

DSP Genel Başkanı Aksakal da Sarıgül'ü partilerinde ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Aksakal, ziyarette iki parti arasında, ilerleyen sürece ilişkin görüş alışverişinde bulunulduğunu sözlerine ekledi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.