TDP Genel Başkanı Sarıgül, gündemi değerlendirdi: - Haber 1Haber 1

TDP Genel Başkanı Sarıgül, gündemi değerlendirdi:

TDP Genel Başkanı Sarıgül, gündemi değerlendirdi:

04 Ocak 2023 - 14:50

ABONE OL

İSTANBUL (AA) – Türkiye Değişim Partisi (TDP) Genel Başkanı Mustafa Sarıgül, "Memurlara ve emeklilere en az yüzde 50 zam yapılmalıydı." dedi.

Ulus Platin konutlarındaki evinde basın toplantısı düzenleyen Sarıgül, memur ve emeklilere yapılan zamlarla ilgili değerlendirmede bulundu.

Çarşıda, pazarda düşmeyen enflasyonun masa başında düşürüldüğünü savunan Sarıgül, "Enflasyonu düşürdük' diyorlar. Ben de buradan diyorum ki bal bal demekle ağız ne yazık ki tatlanmıyor. 'Düşürdük' demekle de enflasyon düşmüyor." diye konuştu.

Hayatı yaşayan, çarşıda, pazarda olan vatandaşın gerçek enflasyonun ne olduğunu bildiğini dile getiren Sarıgül, şunları kaydetti:

"Markette, pazarda olan benim. Pahalılığa, zamma, yurttaşlarımla birlikte her fırsatta isyan eden benim. Benim emeklim ve emekçi kardeşim çarşıda, pazarda, markette, inanın ki perişan oluyor. Çayı, sütü, yumurtayı alamıyor. Bunlara son derece üzülerek söylüyorum ki şahidim. Zam bu oranda kalırsa ortalama memur maaşıyla asgari ücret neredeyse eşit hale gelecek. Her dört emekliden üçü de asgari ücretin altına düşecek. Memurlara ve emeklilere en az yüzde 50 zam yapılmalıydı. Emeklilerin sağlık, katkı payı ödemesi mutlaka kaldırılmalıdır. Emeklilere bayram ikramiyesi olarak en az 10 bin lira mutlaka verilmelidir."

Sarıgül, Türkiye Değişim Partisi olarak önerileri ve çağrıları olduğunu belirterek, "Binlerce memurumuzun ve emeklimizin yüzünü güldürmek için bu zam oranlarının en az yüzde 50 olmasını teklif ediyoruz. Emeklilerimizin ve memurlarımızın yüzü gülmezse Türkiye'mizin yüzü gülmez. Gelin hep birlikte emeklilerimizi, memurlarımızı mutlu edelim. Emeklilerimize ve memurlarımıza en az yüzde 50 zam yapalım." ifadesini kullandı.

Maçlarda yaşanan ofsayt konusuna da değinen Sarıgül, "Hızlı futbol için, heyecanlı futbol için UEFA'ya çağrıda bulunalım. Ofsaytı kaldıralım. Hızlı futbol, heyecanlı futbol yola çıksın ve gelsin." sözlerini sarf etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.