Ticaret Bakan Yardımcısı Turagay, Habur Sınır Kapısı'nda incelemelerde bulundu - Haber 1Haber 1

Ticaret Bakan Yardımcısı Turagay, Habur Sınır Kapısı'nda incelemelerde bulundu

Ticaret Bakan Yardımcısı Turagay, Habur Sınır Kapısı'nda incelemelerde bulundu

23 Şubat 2022 - 19:35

ABONE OL

ŞIRNAK (AA) – Ticaret Bakan Yardımcısı Rıza Tuna Turagay, Şırnak'ın Silopi ilçesi yakınlarındaki Habur Sınır Kapısı'nda inceleme yaptı.

İncelemelerde bulunmak üzere Habur Sınır Kapısı'na gelen Turagay, gümrük sahasını gezerek işleyiş ve uygulamalar konusunda yetkililerden bilgi aldı.

Turagay, bir süre sohbet ettiği personel ve tır şoförlerinin talep ve sorunlarını dinledi.

Ziyaretin ardından açıklamada bulunan Turagay, Habur Sınır Kapısı'nda eksikliğin olup olmadığını incelediklerini söyledi.

Habur Sınır Kapısı'nın çok önemli olduğunu belirten Bakan Yardımcısı Turagay şöyle konuştu:

"Yılda 1 milyon 400 bin aracın geçtiği, 3 milyon yolcunun giriş ve çıkış yaptığı bir sınır kapısı. Irak'a açılan sınır kapımız. Irak da bizim için çok önemli bir ticaret ortağımız. 11 milyar doların üzerinde ihracat gerçekleştirdiğimiz bir ortağımız. Dolayısıyla bizim için ekonomik anlamda gerçekten çok önemli bir pazar. Gerçekten çok güzel bir sistem kurulmuş burada. Vatandaşlarımızın herhangi bir mağduriyetle karşılaşmasını istemiyoruz. Yasal yollar ve sınırlar içerisinde ticaretin mümkün olduğu kadar etkili ve verimli bir şekilde yapılmasına gayret ediyoruz."

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.