TİKA'dan, Pakistan'da görme ve işitme engelli öğrencilere futbol ve kriket sahası - Haber 1Haber 1

TİKA'dan, Pakistan'da görme ve işitme engelli öğrencilere futbol ve kriket sahası

TİKA'dan, Pakistan'da görme ve işitme engelli öğrencilere futbol ve kriket sahası

13 Ekim 2021 - 18:35

ABONE OL

İSLAMABAD (AA) – Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Pakistan'ın Karaçi şehrinde, görme ve işitme engelli öğrencilerin okuluna, futbol ve kriket antrenman sahası inşa etti.

Karaçi'de, Ida Rieu Görme ve İşitme Engelliler Okulu'nda düzenlenen törene, Pakistan Cumhurbaşkanı Arif Alvi, Türkiye'nin Karaçi Başkonsolosu Tolga Uçak, TİKA Karaçi Koordinatörü İbrahim Katırcı, Ida Rieu Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Nadira Panjvani ve davetliler katıldı.

Cumhurbaşkanı Alvi, burada yaptığı konuşmada, Türkiye ile Pakistan arasındaki ilişkilerin, Osmanlı Devleti zamanına ve daha öncesine uzandığını belirterek, kardeş iki ülke ve İslam ümmetinin bir parçası olarak, daha güçlü olmak için birlikte gelişmeleri gerektiğini söyledi.

Alvi, futbol ve kriket antrenman sahası dolayısıyla Türkiye'ye teşekkür etti.

​​​​Ida Rieu Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Panjvani de Türkiye'ye ve TİKA'ya spor tesisleri için teşekkürlerini iletti.

TİKA Karaçi Koordinatörü Katırcı, AA muhabirine, görme ve işitme engelliler için özel olarak hazırlanan futbol ve kriket antrenman sahasından 700 öğrencinin faydalanacağını kaydetti.

Okul takımına malzeme desteği de sağladıklarını aktaran Katırcı, spor sahalarının, Pakistan'da bu alanda ilk olma özelliği taşıdığını ifade etti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.