Tokat'ta kar çiçek seralarının yıkılmasına neden oldu - Haber 1Haber 1

Tokat'ta kar çiçek seralarının yıkılmasına neden oldu

Tokat'ta kar çiçek seralarının yıkılmasına neden oldu

12 Şubat 2022 - 12:05

ABONE OL

TOKAT (AA) – Tokat'ın Erbaa ilçesinde etkili olan kar yağışı nedeniyle çöken çiçek seraları zarar gördü.

İlçede etkili olan kar yağışının ardından 90 dönümde kurulu 98 kesme çiçek serası çöktü. 14 Şubat Sevgililer Günü'ne hazırlık yapan çiftçilerin seralarında çökme nedeniyle hasar oluştu.

İlçede serada çiçek yetiştiricileri yapan Salih Akbulut, AA muhabirine, 2007 yılından itibaren çiçek işi ile uğraştığını söyledi.

Daha önce aynı işi Antalya'da yaptıktan sonra memleketine döndüğünü anlatan Akbulut, "14 Şubat Sevgililer Günü'ne hazırlığımız vardı. Aşırı kar yağışından dolayı seralarımız çöktü. İçindeki mahsullerimiz de gitti. Hayalimiz büyüktü ama yerle bir oldu. Mağdur kaldık, yetkililerden yardım istiyoruz." dedi.

Zararlarının büyük olduğunu dile getiren Akbulut, "Seraları tekrar kaldırmak büyük külfet istiyor. Sadece seranın dönümü 260 lira. İçindeki mahsuller de ayrı bir maliyet. Seraları kaldırmaya çalışacağız. Bölgedeki bütün çiçekçiler mağdur." diye konuştu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.