Tunus'ta "Ruḥaniyyat Tasavvuf Müziği Festivali" başladı - Haber 1Haber 1

Tunus'ta “Ruḥaniyyat Tasavvuf Müziği Festivali” başladı

Tunus'ta “Ruḥaniyyat Tasavvuf Müziği Festivali” başladı

05 Kasım 2021 - 8:35

ABONE OL

NAFTAH (AA) – Tunus'un Naftah kentinde beşincisi düzenlenen "Ruḥaniyyat Tasavvuf Müziği Festivali" başladı.

Geçen yıl yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında yapılamayan ve ertelenen festivale bu yıl çok sayıda tasavvuf müziği topluluğu katıldı.

Bu yıl "Hanin/Şevk ve Arzu" başlığıyla beşincisi düzenlenen festivalin açılış programında ilahiler eşliğinde gösteriler sunuldu.

Festival genel sorumlusu Hasan ez-Zerkuni, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 7 Kasım'da sona erecek organizasyonun büyük bir heyecan ve yoğun katılımla başladığını belirtti.

Tunus'ta tasavvuf ve sanatı denilince akla Naftah kentinin geldiğini ifade eden Zerkuni, "Naftah, Tunus'tan ve dünyanın farklı yerlerinden hatta Yahudi topluluğundan birçok insanın akınına tanık oldu. Bu da festivalin başarısını ve küresel yayılımını gösteriyor." dedi.

Zerkuni ayrıca festivalin kentteki ticaret ve turizm hareketine olumlu etkisi olacağını söyledi.

Tunus'un Naftah kenti, 26-29 Kasım 2016 tarihlerinde ilk defa "Tasavvuf Müziği Festivali"ne ev sahipliği yaptı. Sonraki yıllarda periyodik olarak düzenlenmeye devam edilen festival, geçen yıl salgın nedeniyle iptal edilmişti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.