Türkiye Diyanet Vakfı ile DİTİP, Senegal'de ramazan programına başladı - Haber 1Haber 1

Türkiye Diyanet Vakfı ile DİTİP, Senegal'de ramazan programına başladı

Türkiye Diyanet Vakfı ile DİTİP, Senegal'de ramazan programına başladı

14 Nisan 2022 - 9:15

ABONE OL

DAKAR (AA) – Diyanet İşleri Türk İslam Birliği (DİTİB), bu yıl "Sana ihtiyacı olan kardeşlerin var" temasıyla Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) iş birliğinde Senegal'de ramazan programını başlattı.

Başkent Dakar'daki Selam Camisi'nde düzenlenen programın açılışına, Türkiye'nin Dakar Büyükelçisi Ahmet Kavas, TDV temsilcisi Tarık Akkoyun, İslam Kalkınma ve Eğitim Forumu Genel Sekreteri Mohamed Said Ba ve basın mensupları katıldı.

Programda konuşan Büyükelçi Kavas, Senegal ve Türkiye'nin kardeş olduğuna dikkati çekerek, 2 ülke arasındaki ilişkilerin sadece insani yardımla sınırlı kalmadığını söyledi.

İlişkilerin siyasi, ekonomik ve diplomatik boyutu bulunduğunu anlatan Kavas, buna karşın ilişkilerdeki en önemli boyutun ise paylaşmak olduğunun altını çizdi.

TDV temsilcisi Akkoyun da ramazan boyunca Dakar'ın farklı semtlerinde ihtiyaç sahiplerine 1700 gıda kolisi dağıtacakları, ülkenin kuzeyi ve güneyinde 6 su kuyusu açacakları bilgisini verdi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.