Türkiye'nin Doha Büyükelçisi, Emir'in Türkiye ziyaretinin iş birliği için önemli olduğunu söyledi - Haber 1Haber 1

Türkiye'nin Doha Büyükelçisi, Emir'in Türkiye ziyaretinin iş birliği için önemli olduğunu söyledi

Türkiye'nin Doha Büyükelçisi, Emir'in Türkiye ziyaretinin iş birliği için önemli olduğunu söyledi

12 Mayıs 2022 - 23:25

ABONE OL

DOHA (AA) – Türkiye'nin Doha Büyükelçisi Mustafa Göksu, Katar Emiri Temim bin Hamed Al Sani'nin Türkiye ziyaretinin, iki ülke arasındaki koordinasyon ve iş birliğini güçlendirmek için son derece önemli olduğunu belirtti.

Katar resmi haber ajansı QNA'ya konuşan Göksu, Emir Al Sani'nin Türkiye ziyaretinin, bölgesel ve uluslararası gelişmeler kapsamında gerçekleşeceğini söyledi.

"Dolayısıyla bu ziyaret, birçok tutum ve konuyla alakalı Türkiye-Katar koordinasyonunu güçlendirmek için son derece önemli olacak." diyen Göksu, ziyaretin ayrıca, iki ülke ilişkilerini, ortak öneme sahip meselelerde iş birliği ve koordinasyonu güçlendirmeye katkı sunacağını kaydetti.

Katar Emiri ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, ikili meseleler ile ilişkileri güçlendirmek için atılabilecek adımları, bölgesel ve uluslararası meseleleri ele alacağını aktaran Göksu, iki ülkenin iş birliğini geliştirme konusunda büyük emelleri bulunduğunu, bölgesel ve uluslararası alanlarda ortak öneme sahip meselelere karşı edindikleri vizyonların birbiriyle örtüştüğünü ifade etti.

Katar Emirlik Divanı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Emir Temim bin Hamed'in İran temaslarının ardından Türkiye'yi ziyaret edeceği bildirilmişti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.