Türkmenistan’ın Avaza bölgesinde ulaşım fuarı düzenlendi - Haber 1Haber 1

Türkmenistan’ın Avaza bölgesinde ulaşım fuarı düzenlendi

Türkmenistan’ın Avaza bölgesinde ulaşım fuarı düzenlendi

15 Ağustos 2022 - 0:20

ABONE OL

AVAZA (AA) – Türkmenistan’ın Avaza bölgesinde düzenlenecek “Karayla çevrili gelişmekte olan ülkelerin ulaşım forumu” öncesi yurt dışından gelen misafirler ulaşım fuarına katıldı.

Uluslararası ulaşım forumu çerçevesinde düzenlenen fuara, Türkmenistan’ın ulaşım bakanlığı temsilcileri, uluslararası kuruluşların temsilcileri, diplomatlar, yabancı ve yerel yayıncı kuruluş katıldı.

Fuarda, Devlet Gümrük Hizmetleri, Ulaştırma ve İletişim Bakanlığı, "Türkmenposta" şirketi, "Türkmen Uluslararası Motorlu Taşıyıcılar Birliği" ekonomik topluluğu, "Türkmenistan Taşımacılık-Lojistik Merkezi" açık anonim şirketi, "Denz Trading Fleet" kapalı anonim şirketi "Türkmen lojistik" derneği ulaştırma sektöründe hayata geçirilen projeleri sergiledi.

Türkmenistan’ın havacılık, kara yolları, deniz yolları bölümleri ziyaretçilerin ilgisini çekti.

Uluslararası ulaşım forumuna 39 ülkenin ulaştırma bakanı ve 34 uluslararası kuruluş temsilcisi katılacak. Forumda, pandemi sonrası sürdürülebilir kalkınmanın sağlanmasında ulaşım sisteminin rolü kapsamlı bir şekilde ele alınacak.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.