Üniversite öğrencilerine çığda arama kurtarma eğitimi verildi - Haber 1Haber 1

Üniversite öğrencilerine çığda arama kurtarma eğitimi verildi

Üniversite öğrencilerine çığda arama kurtarma eğitimi verildi

01 Nisan 2022 - 11:35

ABONE OL

ARTVİN (AA) – Artvin'de üniversite öğrencilerine çığda arama kurtarma eğitiminin de verildiği tatbikat yapıldı.

Artvin Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekiplerince, Artvin Çoruh Üniversitesi (AÇÜ) bünyesindeki Sivil Savunma İtfaiyecilik, Acil Durum Afet Yönetimi ve Acil Yardım Afet Yönetimi bölümü öğrencilerine yönelik eğitim organize edildi.

Atabarı Kayak Merkezinde 130 öğrencinin katılımıyla gerçekleştirilen eğitimlerin ardından tatbikat yapıldı.

Senaryo gereği çığ altında kalan kişi, katılımcıların bölgede yürüttüğü arama kurtarma çalışmasının ardından karın altından çıkarıldı.

İl AFAD Müdür Vekili Kemal Şenlioğlu, gazetecilere, 2022 yılının İçişleri Bakanlığınca "Afet Tatbikat Eğitim Yılı" olarak ilan edildiğini anımsatarak, üniversite ile işbirliği yaparak, ilgili bölümlerde okuyan öğrencilere çığda arama kurtarma eğitimi verdiklerini söyledi.

Şenlioğlu, çığ öncesi hazırlık süreci, olası çığ bölgelerinin tespiti ve çığ sırasında doğru davranış şekilleri gibi çeşitli başlıklarda konularda öğrencilerin uygulamalı eğitim aldığını ifade etti.

AÇÜ Acil Durum Yönetimi Bölümü Öğretim Görevlisi Yasemin Deniz Öztürk de Türkiye'nin deprem, sel gibi çeşitli afetlerin sıklıkla yaşandığı bir ülke olduğunu söyledi.

Türkiye'nin sürekli afetlerle mücadele halinde olduğunun altını çizen Öztürk, şunları kaydetti:

"Sivil Savunma İtfaiyecilik Bölümü, Acil Durum Afet Yönetimi ve Acil Yardım Afet Yönetimi Bölümü öğrencilerimizle çığda arama kurtarma tatbikatı yaptık. Çığ da ülkemizde sık yaşanan afetlerden biri. Gerek toplum bilicinin oluşturulması, gerekse de müdahalelin etkin şekilde yürütülmesi için bu eğitimlerin sürekli yapılması gerektiğini biliyoruz. Eğitim alan öğrencilerimiz, ileride arama kurtarma faaliyetlerinde bulunacak kişiler. İlk adımlarını çığda arama kurtarma tatbikatıyla gerçekleştirmiş oldular."

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.