Üsküdar Tebessüm Kahvesi'nde down sendromlular için etkinlik düzenlendi - Haber 1Haber 1

Üsküdar Tebessüm Kahvesi'nde down sendromlular için etkinlik düzenlendi

Üsküdar Tebessüm Kahvesi'nde down sendromlular için etkinlik düzenlendi

19 Ocak 2023 - 18:35

ABONE OL

İSTANBUL (AA) – Üsküdar Belediyesi Tebessüm Kahvesi’nde çalışan down sendromlu gençler, eski hakem Ahmet Çakar, spor programı sunucusu Ertem Şener ve Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen ile etkinlikte bir araya geldi.

Programda konuşan Üsküdar Belediye Başkanı Türkmen, buluşmaya katıldıkları için Çakar ve Şener'e teşekkür etti

Tebessüm Kahvesi'ndeki down sendromlu çocuklarla Üsküdar'a, kente ve hemşehrilerine hizmet ettiklerini dile getiren Türkmen, "Burası bildiğiniz bir kafe, kafeterya. Bunun bir ana merkezi yukarıda Bağlarbaşı'nda, burası şubesi. Buradaki arkadaşlarımız çok güzel hizmet sunuyorlar." dedi.

Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü'nün 21 Mart'ta kutlandığını hatırlatan Türkmen, şöyle devam etti:

"Biz bir farkındalık oluşsun, bu çocuklar da aslında imkan tanınırsa hayatta neler yapabileceklerini göstersinler diye böyle bir kahveyi, Tebessüm Kahvesi'ni açtık. Burada harika işler yapıyorlar. Arkadaşlarımızla gurur duyuyoruz. Bu kahveden hiçbir şikayet almıyoruz. Böyle sizin gibi dostlarımız, büyüklerimiz, kamuoyundan, spor, sanat, siyaset ve iş dünyasından misafirlerimizi zaman zaman ağırlayınca arkadaşlarımız için ayrı bir mutluluk oluyor. Geldiğiniz için müteşekkiriz."

Eski futbol hakemi Çakar da Belediye Başkanı Türkmen ve Tebessüm Kahvesi ile iftihar ettiğini söyledi.

Kendisinin de herkes gibi bir seçmen olduğunu ifade eden Çakar, "Bütün hizmetler kutsaldır ama sanıyorum Sayın Başkan, bu hizmet kutsallığın en önündedir, en yukarısındadır. Buradan herkese de söylemek lazım, tüm belediyelere. Hangi siyasi parti olursa olsun. Lütfen Üsküdar Belediye Başkanlığı nezdinde yapılmış bu mukaddes, sosyal sorumluluk projesini örnek alsınlar." diye konuştu.

Spor yorumcusu Şener, ödem rahatsızlığı nedeniyle etkinliğe gelirken yüzünün gülmediğini belirterek, "Kahveden içeri girdikten sonra yüzümüz gülmeye başladı. Çok teşekkürler." ifadelerini kullandı.

Tebessüm Kahvesi çalışanı Arlin Gültane ise down sendromlularla ünlüler arasında bir futbol maçı düzenlenmesini istedi. Bu isteğe olumlu yaklaşan Ahmet Çakar söz konusu maçı yönetme, Ertem Şener ise anlatma sözünü verdi.

Kahvede çalışan Emrah Kuru da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Portekizli futbolcu Cristiano Ronaldo'yu Tebessüm Kahvesi'ne davet etti.

Down sendromlu gençler, daha sonra Çakar ve Şener aracılığıyla Teknik Direktör Fatih Terim'le telefonda görüştü.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.