Üsküdar'dan İdlib'e 100 tırlık yardım gönderildi - Haber 1Haber 1

Üsküdar'dan İdlib'e 100 tırlık yardım gönderildi

Üsküdar'dan İdlib'e 100 tırlık yardım gönderildi

21 Şubat 2022 - 13:10

ABONE OL

İSTANBUL (AA) – Üsküdar Belediyesinin başlattığı kampanya kapsamında 100 tırlık yardım konvoyu, Suriye'nin İdlib kentine uğurlandı.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, "İdlib Hiç Olmadığı Kadar Soğuk. Çocuklar Çok Üşüyor" sloganıyla başlatılan yardım kampanyası için toplanan malzemeler tırlara yerleştirildi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Ahmet Hamdi Çamlı, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, İlçe Kaymakamı Murat Sefa Demiryürek, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla uğurlanan tırlar Harem Otogarı'ndan hareket etti.

İçerisinde gıda, ayakkabı, terlik, ev tekstili ürünü, battaniye ve muhtelif giyim eşyası gibi temel ihtiyaçların yer aldığı 100 yardım tırı dualar eşliğinde gönderildi.

İdlib'e gidecek bir tırın direksiyonuna kendisi geçen Başkan Türkmen, sembolik olarak aracı kullandı.

– "Yardımlaşmanın zirveye çıktığı bir anı yaşadık"

Türkmen, burada yaptığı konuşmada, Üsküdar Belediyesi'nin öncülüğünde hayırsever vatandaşlar, sivil toplum kuruluşları ve dernekler ile 15 gün içerisinde toparladıkları yardımları tırlara yüklediklerini ve yola çıkardıklarını belirtti.

Yardımların birkaç gün içinde sahiplerine ulaşacağını kaydeden Türkmen, "Bugün çok önemli bir ana tanıklık ettik. Üsküdarlı vatandaşlarımızın, sivil toplum kuruluşlarımızın hazırlamış olduğu 100 tırlık yardımı yola çıkardık. Bu tırlarda aslında sadece yardım ürünleri değil Üsküdarlı hemşehrilerimizin sevgisi, şefkati ve merhameti var. Oradaki mazlumların, çaresizlerin, kardeşlerimizin yanında olma duygusu var. Yardımlaşmanın zirveye çıktığı bir anı yaşadık. Onlar mutlu olacak, biz de mutlu olacağız." ifadelerini kullandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.