Yunus Emre Enstitüsü, Lübnan'daki Uluslar Günü Festivali'nde stant açtı - Haber 1Haber 1

Yunus Emre Enstitüsü, Lübnan'daki Uluslar Günü Festivali'nde stant açtı

Yunus Emre Enstitüsü, Lübnan'daki Uluslar Günü Festivali'nde stant açtı

29 Ekim 2021 - 18:30

ABONE OL

BEYRUT (AA) – Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta düzenlenen "Uluslar Günü Festivali"ne Türkiye'den Yunus Emre Enstitüsü katıldı.

Lübnan Dışişleri ve Turizm Bakanlığının desteğiyle, Beyrut'un merkezinde çeşitli ülkelerin geleneksel mutfak ve simgelerinin tanıtıldığı Uluslar Günü Festivali düzenlendi.

Yunus Emre Enstitüsü, festivale ebru sanatı, Türk kahvesi, Türk lokumu ve çayının yer aldığı bir stantla katılım gösterdi.

Ebru sanatının icra edildiği Türk standına, Lübnan vatandaşları başta olmak üzere festivale katılan diğer ülkelerin temsilcileri de yoğun ilgi gösterdi.

Türk lokumu ve kahvenin de ziyaretçilere ikram edildiği festivalde, Yunus Emre Enstitüsüne ait Türkçe öğrenim kitapları da sergilendi.

Yunus Emre Enstitüsüne ait standı ziyaret eden Türkiye'nin Beyrut Büyükelçisi Ali Barış Ulusoy, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Beyrut'taki Yunus Emre Enstitüsü vesilesiyle 2 yıldır salgın nedeniyle yapılamayan Uluslar Günü Festivali'ne katılım sağlıyoruz." dedi.

Festivale dünyanın birçok ülkesinden katılım gerçekleştiğini belirten Ulusoy, Türkiye olarak festivalde yer almaktan büyük mutluluk duyduklarını söyledi.

Beyrut'ta her yıl 29 Ekim'de yapılan festival, 2019 yılında ülke genelinde patlak veren gösteriler, 2020'de ise yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle gerçekleştirilememişti.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.