Zeytinburnu Belediyesi "2. Kent Çalışmaları Ödülleri" sahiplerini buldu - Haber 1Haber 1

Zeytinburnu Belediyesi “2. Kent Çalışmaları Ödülleri” sahiplerini buldu

Zeytinburnu Belediyesi “2. Kent Çalışmaları Ödülleri” sahiplerini buldu

24 Aralık 2022 - 10:25

ABONE OL

İSTANBUL (AA) – Zeytinburnu Belediyesi tarafından kente yönelik bilgi üretimini ve akademik çalışmaları teşvik etmek amacıyla düzenlenen "2. Kent Çalışmaları Ödülleri" sahiplerine verildi.

Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen ödül törenine, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı ve Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy katıldı.

Törende konuşan YÖK Başkanı Prof. Dr. Özvar, Zeytinburnu'nda doğmuş, büyümüş biri olarak belediyenin böylesine güzel bir faaliyeti icra etmesinden çok memnun olduğunu söyledi.

İstanbul ilçe belediyeleri içinde Zeytinburnu Belediyesinin ilim, kültür ve sanat hayatına yaptığı önemli katkıları olduğuna değinen Özvar, "İlmi çalışmalarda gerçekten faaliyet gösteren makale, araştırma, proje, kitap telif eden araştırmacılarımızın, YÖK Başkanı olarak ifade etmek isterim ki çok daha fazla iltifatı hak ettiğini düşünüyorum. İlmi faaliyetleri, çabaları ne ölçüde takdir edebilirsek, ne ölçüde bu faaliyetle ilgilenen hocalarımızı, ilim insanlarımızı takdir eder, onları korumaya çalışır ve mümkün olduğu kadar desteklersek o ölçüde ilmi faaliyetlerin gelişebileceğini düşünüyorum." dedi.

AK Parti Eskişehir Milletvekili Prof. Dr. Nabi Avcı da Zeytinburnu Belediyesinin bugüne kadar gerçekleştirdiği sergiler, konferanslar, çalıştaylar ve sempozyumların diğer belediyelere ve yerel yönetimlere örnek olmasını diledi.

Ödüller için 160 eserin müracaat ettiğine değinen Avcı, "Bu da çok sevindirici. İnşallah, önümüzdeki yıllarda daha da bereketlenerek sürecektir bu ödül merasimleri." dedi.

Zeytinburnu Belediye Başkanı Ömer Arısoy böyle bir ödül törenine ev sahipliği yapmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Bu ödülün asıl gücünün İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölümü ile iş birliği yapması olduğunu belirten Arısoy, emeği geçen herkese teşekkür etti.

– Ödüller sahiplerini buldu

Ödül almaya hak kazanan isimleri belirleyen jüride Prof. Dr. Murat Gül, Prof. Dr. Mürteza Bedir, Prof. Dr. Çiğdem Dürüşken, Prof. Dr. Gülden Erkut, Prof. Dr. İsmail Coşkun ve Doç. Dr. Murat Şentürk yer aldı.

Törende "Makale", "Doktora tezi" ve "Jüri özel ödülü" olmak üzere 3 kategoride ödül almaya hak kazananların isimleri açıklandı.

Bu kapsamda "Jüri Özel Ödülü" Haliç Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Endüstriyel Tasarım Bölümünden Prof. Dr. Önder Küçükerman'a verildi. "Makale" kategorisinde Marmara Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Mimarlık Bölümünden Dr. Öğretim Üyesi Gülşah Aykaç, "Doktora Tezi" kategorisinde ise Ankara Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Mimarlık ve Güzel Sanatlar Fakültesi Mimarlık Bölümünden Dr. Cemile Feyzan Şimşek ödüle değer bulundu.

Ödüller, mimarlık, şehir bölge planlama, coğrafya, sosyoloji, sağlık, ekonomi gibi farklı bilim dallarında yayımlanmış bilimsel çalışmaların desteklenmesini amaçlıyor.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.