"Meral Hanım, gezicilerle berabersin, yolun açık olsun..." - Haber 1Haber 1

“Meral Hanım, gezicilerle berabersin, yolun açık olsun…”

“Meral Hanım, gezicilerle berabersin, yolun açık olsun…”

04 Eylül 2021 - 23:39

ABONE OL

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,30 Ağustos törenlerinde İstanbul büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu Fatih Sultan Mehmet’e benzeten İyi Parti lideri Meral Akşener’i sert sözlerle eleştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan,Rize’de yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Biz İstanbul’da şunu görmedik mi? ‘Zulüm 1453’de başladı’ diye yazanlarla Meral Hanım nasıl oluyorsun? Nasıl onlarla beraber aynı yola giriyorsun. Dolmabahçe Sarayı’nın makam olarak kullandığım yerde tam karşı duvarına ‘Zulüm 1453’te başladı’ diye yazan Geziciler, Meral Hanım işte sen bu geziciler ile berabersin yolun açık olsun” dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2 günlük Rize programında son olarak akşam saatlerinde İsmail Kahraman Kültür Merkezi’nde düzenlenen AKP Rize İl Başkanlığı Genişletilmiş Danışma Meclisi Toplantısı’na katıldı.

Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi (RTEÜ) Diş Hekimliği Fakültesi’nin açılışı sonrasında AKP Rize İl Başkanlığı Genişletilmiş Danışma Meclisi Toplantısı’na katılan Erdoğan, burada partililere hitaben bir konuşma yaptı.

“MİLLETİMİZİN DESTEĞİYLE TÜM OYUNLARI BİRER BİRER BOZDUK”

“Çıktığımız bu zorlu yolculukta 20 yıldır alnımız ak yürüyoruz. Milletimizin desteğiyle tüm oyunları birer birer bozduk” diyen Erdoğan, CHP’yi ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na yönelik eleştirilerde bulundu;

*Herkesle birlik oldular. Herkesle iş tuttular. Herkesin sözcülüğüne soyundular. 3 günlük siyasi çıkarları için çiğnenmedik hiçbir değer bırakmadılar. Ama son 20 yıl içinde bir kez olsun milletin memleketin ve mazlumların yanında saf tutmadılar. Çukur eylemlerinde teröristleri gösterdikleri sempatinin 10’da 1’ini 3 yıldır evlat nöbeti tutan yüreği yanık Diyarbakır annelerine göstermediler.

*15 Temmuz’un hemen ardından FETÖ’cüler için Ankara’dan İstanbul’a yürüyen Kılıçdaroğlu tam 732 gündür evlatlarına kavuşma mücadelesi veren Diyarbakır annelerini bir kez olsun ziyaret etmedi. Sadece Diyarbakır anneleri meselesinden değil ülkenin bekasını, insanımızın geleceğini ilgilendiren hiçbir konuda yerli ve milli bir duruş sergilemediler.

*Ankara’dan İstanbul’a yürürken kimlerle kol kolaydılar. Terörden dolayı mahkumiyet yemiş ve ya tutuklanmış insanlarla beraber oldular.

“KARŞIMIZDA MANKURTLAŞMIŞ BİR ZİHNİYET VAR”

Karşılarında mankurtlaşmış bir zihniyet olduğunu ifade eden Erdoğan şunları söyledi;

*Karşımızda kardeşlik iklimini zehirleyen, aklını vicdanın tamamen tatile çıkarmış bir siyaset anlayışı bulunmaktadır. Parti teşkilatlarını saran taciz, tecavüz, arsızlık, yolsuzluk, hırsızlıkların üstünü örtmek için ülkemizdeki barış ve huzur ortamını dinamiklemekten dahi çekinmiyorlar.

*Esasında bu zihniyet en büyük zararı insanımızın ufkunu ve umutlarını karartarak siyaset müessesine veriyor. Daha önceki anti demokratik müdahalelerde olduğu gibi CHP bir Truva atı misali siyaset kurumunu içerden çökertmeye çalışıyor.

*CHP nasıl 27 Mayıs’a giden yolu yalan ve provakasyonlarıyla döşemişse bugün de aynısını nefret siyaseti ile yapıyor. Son dönemde yürütülen yalan, çarpıtma ve iftira kampanyalarının amacı 2023’e giden süreçte siyaset dışı aktörlere alan açmaktır.

*İktidar yüzü göremeyen son 20 senedir girdiği tüm seçimleri kaybeden CHP milletten yediği tokatın acısıyla ateşi kendisini de yakacak tehlikeli bir oyun oynuyor. Bu karanlık senaryoyu kimlerin yazdığını kendi belediye başkanları dahil birçok CHP’li ikrar ediyor. Son 20 yılda defalarca şahit olduğumuz bu oyun daha bozmayı AK Parti ve Cumhur İttifakı olarak görev addediyoruz.

AKŞENER’İN AÇIKLAMALARI

Konuşmasında İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in geçtiğimiz günlerde Ekrem İmamoğlu’nu Fatih Sultan Mehmet Han’a benzetmesine de değinen Erdoğan, şu ifadeleri kullandı;

*Biz İstanbul’da şunu görmedik mi ? ‘Zulüm 1453’de başladı’ diye yazanlarla Meral hanım nasıl oluyorsun? Nasıl onlarla beraber aynı yola giriyorsun. Bizans olayını bu şekle dönüştüren ve ‘Zulüm 1453’te başladı’ ifadesini kullananlarla beraber nasıl oluyorsun?

*Dolmabahçe Sarayı’nın makam olarak kullandığım yerde tam karşı duvarına ‘Zulüm 1453’te başladı’ diye yazan Geziciler, Meral hanım işte sen bu geziciler ile berabersin yolun açık olsun. Gençler biz yolumuzu iyi bilelim. Bizim yolumuz onların gittiği yol değil.

*‘Ya Bizansı alırım, ya Bizans beni alır’ bu ahide bizimdir. Biz bunu Ayasofya’nın açılışı ile ispat ettik. Onlar ise tam aksine ‘Ayasofya nasıl kapalı kalır’ diye gayret ettiler. Hamdolsun ta Fatih’ten bu yana kapalı alan Ayasofya açıldı ve sahiplerine kavuştu.

 

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.