AA, Türkiye'deki depremlerde ekipmanı hasar gören Yunan gazetecilere kamera hediye etti - Haber 1Haber 1

AA, Türkiye'deki depremlerde ekipmanı hasar gören Yunan gazetecilere kamera hediye etti

AA, Türkiye'deki depremlerde ekipmanı hasar gören Yunan gazetecilere kamera hediye etti

31 Mart 2023 - 22:35

ABONE OL

ATİNA (AA) – Anadolu Ajansı (AA), Yunanistan'daki gazeteci meslektaşlarla dayanışma çerçevesinde, Türkiye'deki deprem felaketi sırasında görev yaparken ekipmanı hasar gören gazetecilere kamera hediye etti.

Deprem felaketini haberleştirmek üzere Hatay'da çalışan Yunan gazetecilerin kameralarının kimliği belirsiz kişilerce kullanılamaz hale getirilmesinin ardından harekete geçen AA, Yunan meslektaşlarına iki kamera gönderdi.

AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Serdar Karagöz, Yunan gazetecilere gönderdiği mektupta, olaydan duyduğu üzüntüyü dile getirdi.

AA'nın, tüm gazetecilerin çalışmalarını güvende sürdürebilmelerinin önemine inandığını vurgulayan Karagöz mektubunda, "Türkiye'deki tüm devlet kurumlarının bu konuda sizinle aynı üzüntüyü paylaştığını bildirmek isterim. Bu olayın tüm yönleriyle araştırılıp, gazetecilerin mesleklerini özgürce icra etmesinin en üst seviyede sağlanacağından emin olabilirsiniz." ifadelerine yer verdi.

Karagöz, AA'nın gazetecilere dayanışma nişanı olarak gönderdiği ekipman için "Size gönderdiğimiz bu hediyeyi kabul etmeniz bizim için bir onur olacaktır. Bu ekipmanın en zor şartlarda dahi gazetecilik görevinizi yapmanıza katkıda bulunmasını umuyorum." ifadelerini kullandı.

Gazeteciler, AA'nın hediyesini kabul ederek teşekkürlerini bildirdi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.