AİHM, Selahattin Demirtaş kararını açıklayacak - Haber 1Haber 1

AİHM, Selahattin Demirtaş kararını açıklayacak

AİHM, Selahattin Demirtaş kararını açıklayacak

22 Aralık 2020 - 15:43

ABONE OL

Halkların Demokratik Partisi, (HDP) eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın tutukluluğuna ilişkin Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) Büyük Daire’de geçtiğimiz yıl eylül ayında yapılan duruşmanın kararı bugün açıklanacak

Gazete Duvar’dan Serkan Alan’ın haberine göre; Büyük Daire, 2018 yılında Demirtaş hakkında AİHM’in verdiği ihlal kararına ilişkin Türkiye hükümetinin ve Demirtaş’ın yaptığı temyiz başvurularının kararını açıklayacak.

AİHM’nin 20 Kasım 2018’de Demirtaş’a ilişkin verdiği ihlâl kararına hem Türkiye hükümeti hem de Selahattin Demirtaş’ın avukatları itiraz etmişti. Hükümet kararın bütününe itiraz ederken, davacı taraf olan Demirtaş’ın avukatları ise karardaki, tutuklanmasının “makul bir şüpheye dayandığı” kısmının yeniden değerlendirilmesini istemişti.

18 Eylül 2019 tarihinde Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi Büyük Daire, HDP eski Eş Genel başkanı Selahattin Demirtaş’ın ve hükümetin başvurusunu görüştü. Demirtaş’ın “tutuklulukta makul sürenin aşılması ve tahliye” başvurusu üzerine AİHM’nin verdiği kararın temyizi anlamına gelen duruşmaya HDP heyeti de katılmıştı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.