Almanya'dan 15 sportif uçakla Türkiye turuna çıkan pilotlar Eskişehir'e geldi - Haber 1Haber 1

Almanya'dan 15 sportif uçakla Türkiye turuna çıkan pilotlar Eskişehir'e geldi

Almanya'dan 15 sportif uçakla Türkiye turuna çıkan pilotlar Eskişehir'e geldi

25 Mayıs 2024 - 23:00

ABONE OL

ESKİŞEHİR (AA) – Almanya'dan 15 sportif uçakla Türkiye gezisi için yola çıkan havacılık tutkunlarının son durağı Eskişehir'deki Sivrihisar Havacılık Merkezi Necati Artan Tesisleri oldu.

Sivrihisar Havacılık Kulübü Derneğinden yapılan açıklamaya göre, Fly 2 Troy Grubu'nun organizasyonuyla Türkiye'nin tarihi ve turistik yerlerini görmeye gelen havacılık tutkunları, Adıyaman'daki gezi programlarının ardından yaklaşık 3 saatlik uçuşla Sivrihisar Havacılık Merkezi'ne ulaştı.

Sivrihisar Havacılık Kulübü Derneği üyelerince apronda çiçeklerle karşılanan pilotlar ve aileleri, çeşitli uçak motorları ve hava araçlarının sergilendiği M.S.Ö. Hava ve Uzay Müzesi'ni gezdi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Sivrihisar Havacılık Kulübü Derneği Başkanı Kamuran Keskin, Türkiye'de havacılığın gelişmesi adına bu tür gezilerin ve faaliyetlerin artması için çalıştıklarını ifade etti.

Dünyada havacılık turizminin önemli bir konuma sahip olduğunun altını çizen Keskin, yabancı tescilli hava araçlarına uygulanan prosedürlerin kolaylaştırılmasıyla Türkiye'de havacılık turizminin gelişmesine büyük faydalar sağlanacağını belirtti.

Sivrihisar Havacılık Merkezi'nin, 15 hava aracına 4 gün ev sahipliği yapacağı bildirildi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.