Almanya'nın Stuttgart kentinde "Suffe İslami İlimler" programı başlatıldı - Haber 1Haber 1

Almanya'nın Stuttgart kentinde “Suffe İslami İlimler” programı başlatıldı

Almanya'nın Stuttgart kentinde “Suffe İslami İlimler” programı başlatıldı

06 Kasım 2023 - 0:20

ABONE OL

KÖLN (AA) – Almanya'nın Stuttgart kentinde Diyanet İşleri Türk İslam Birliğinin (DİTİB) hayata geçirdiği "Suffe İslami İlimler" programının açılışı yapıldı.

Esslingen DİTİB Yunus Emre Camisi'nde düzenlenen etkinlikte tanıtılan programa katılacak 210 kişi, 4 yıl boyunca İslami ilimler alanında eğitim alacak.

DİTİB Genel Başkanı Muharrem Kuzey, törende yaptığı konuşmada, gençlerin önemine işaret ederek, onların toplumun geleceği olduğunu söyledi.

Gençlerin, Hz. Muhammed'in rahmet iklimini bu toplumda yeşerteceklerini ve İslam'ı en güzel şekilde temsil edecek nesiller olduğunu belirten Kuzey, DİTİB ailesi olarak gençlerin yetişmesine destek olacaklarını ifade etti.

Türkiye'nin Stuttgart Başkonsolosu Makbule Koçak Kaçar, dinin daha iyi öğrenilmesi gerektiğini dile getirerek, gençlerin bu sayede hem Türk toplumuna hem de Alman dostlarına ve yaşadıkları topluma daha iyi hizmet edebileceğini kaydetti.

Başkonsolos Kaçar, genç nesillerin yetişmesine yardımcı olma amacını taşıdıklarını, bu süreçte de ellerinden gelen desteği sunacaklarını vurguladı.

Gerek örgün gerekse çevrim içi verilecek programda, Kur'an-ı Kerim, Akaid, Fıkıh, Siyer, ve Usulü Fıkıh dersleri verilecek.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.