Anadolu Yayıncılar Derneği, depremzedeler için iftar programı düzenledi - Haber 1Haber 1

Anadolu Yayıncılar Derneği, depremzedeler için iftar programı düzenledi

Anadolu Yayıncılar Derneği, depremzedeler için iftar programı düzenledi

28 Mart 2023 - 22:00

ABONE OL

ANKARA (AA) – Anadolu Yayıncılar Derneği (AYD), Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'taki depremler sonrası Ankara'da yaşayan afetzede aileler için iftar verdi.

Ulucanlar Cezaevi Müzesi'nin Marangozhane Salonu'nda düzenlenen iftar programına katılan depremzede aileler ile bazı gazeteci ve yazarlar, ezanın okunmasıyla oruçlarını açtı.

AYD Genel Başkanı Sinan Burhan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, depremzede aileler ile medya mensuplarını iftarda buluşturduklarını belirtti.

İftara katılan gazeteci ve yazarların, depremzedelerin yaşadıkları sorunları dinleyerek, yetkililere ileteceğini ifade eden Burhan, "Sadece dertleri ve eleştirileri dinlemek değil hükümetimizin de çok büyük hizmetleri de var. Sayın Cumhurbaşkanımız, deprem bölgesinde gece gündüz çalışıyor. Yapılan bu hizmetlerin de depremzede kardeşlerimiz tarafından görüldüğünü görmek bizi memnun etti." dedi.

– "Deprem bölgesine 200 gazeteci götürdük"

Ankara'da yaşayan depremzedelerle güzel bir ramazan akşamı geçirdiklerini anlatan Burhan, depremzedelerin acılarına rağmen hayata tutunduğunu aktardı.

Depremden sonra yurdun dört bir yanından bölgeye gönderilen yardımları hatırlatan Burhan, şöyle devam etti:

"Biz, büyük millet olduğumuzu deprem vasıtasıyla bir kez daha göstermiş olduk. Ayrıca AYD olarak İletişim Başkanlığı desteğiyle deprem bölgesine gittik. Gazeteci arkadaşlarla konteyner kentleri de gezdik. Konteyner kentler gerçekten mükemmel yapılmış. Elbette hiçbiri evin yerini tutmaz ama şu anki şartlarda devletimiz çok güzel hizmetler yapmış. Biz kentleri gezdik herkes devletimize teşekkür ediyor, 'Allah razı olsun' diyor. Oradaki insanlara devletimiz psikolog göndermiş, çarşılar kurmuş.

İnsanlar depremden kurtulmuş ama devletten beklentileri bir an önce normal yaşama dönmektir. Devletimiz de bu konu ile ilgili gerekli çabaları gösteriyor. Biz, deprem bölgesine 200 gazeteci götürdük. Gazeteci arkadaşlarımız da bölgeyi gördüler. Bugün burada biz de depremzede kardeşlerimize 'Ankara'da da olsanız yalnız değilsiniz, evinizdesiniz.' dedik."

Öte yandan iftar sonrası programa katılan Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı da yaptığı konuşmada depremzedelerle bir arada iftar yapmanın mutluluğunu yaşadığını söyledi.

Balcı'nın depremzede çocuklara çeşitli hediyeler dağıtmasıyla iftar programı sona erdi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.