Ankara'da "Rus Türk Kültür ve Sanat Haftası" programının açılış seremonisi düzenlendi - Haber 1Haber 1

Ankara'da “Rus Türk Kültür ve Sanat Haftası” programının açılış seremonisi düzenlendi

Ankara'da “Rus Türk Kültür ve Sanat Haftası” programının açılış seremonisi düzenlendi

19 Ekim 2023 - 14:30

ABONE OL

ANKARA (AA) – Ankara Bilim Üniversitesi, G Galeri ve Rus Evi ortaklığında düzenlenen "Rus Türk Kültür ve Sanat Haftası" programının açılış seremonisi, Ankara Bilim Üniversitesi'nde yapıldı.

Programda Rusya'nın farklı bölgelerinden sanatçıların resimleri sergileniyor.

Rusya'nın Ankara Büyükelçisi Aleksey Yerhov, Ankara Bilim Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yavuz Demir, Ankara Bilim Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Cemalettin Kömürcü ve G Galeri Sanat Direktörü Kristina Lantcova, programın açılış konuşmalarını yaptı.

Büyükelçi Yerhov, "Rus Türk Kültür ve Sanat Haftası" programının Rusya ile Türkiye ilişkilerinin gelişimi için önemli adım olduğuna işaret ederek, Cumhuriyetin 100. yılına yaklaşırken Ankara'da Rus sanat eserlerini sergilemenin kendileri için onur verici olduğunu kaydetti.

Program kapsamında misafirlerin Rus sanatçılarla tanışma fırsatı bulacaklarını ifade eden Yerhov, Rus yemeklerini tatmaları, Rus edebiyatını yakından tanımaları ve yönetmen Andrey Tarkovski'nin filmlerini izlemeleri yönünde tavsiyesinde bulundu.

Yerhov, "Bu haftanın, iki büyük milletimiz arasındaki mutabakatı geliştirmeye yardımcı olacağına inanıyorum." diyerek sözlerini tamamladı.

– "Birbirimizi ancak sanatın diliyle konuştuğumuzda anlayabiliriz"

Rektör Demir, sanatın insanları bağnazlıktan uzaklaştırabileceğinin altını çizerek, "Birbirimizi ancak sanatın diliyle konuştuğumuzda anlayabiliriz." dedi.

Mütevelli Heyeti Başkanı Kömürcü de sanatın insana kattığı değerin dünyadaki sıkıntıları örtmesi için vesile olması temennisinde bulundu.

Sanat Direktörü Lantcova ise Rus sanatçıların eserlerinin sergilenmesine ev sahipliği yaptığı için Ankara Bilim Üniversitesi yetkililerine teşekkür etti.

Rus Türk Kültür ve Sanat Haftası programı kapsamında 22 Ekim'e kadar film gösterimi ve piyano resitali gibi çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.