Ankara'da "Türk Mutfağı Haftası" etkinlikleri başladı - Haber 1Haber 1

Ankara'da “Türk Mutfağı Haftası” etkinlikleri başladı

Ankara'da “Türk Mutfağı Haftası” etkinlikleri başladı

24 Mayıs 2023 - 15:42

ABONE OL

ANKARA (AA) – Başkentte "Türk Mutfağı Haftası" kapsamında kentin yöresel lezzetleri ziyaretçilerle buluştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'ın öncülüğünde Kültür ve Turizm Bakanlığı koordinesinde gerçekleştirilen "Türk Mutfağı Haftası" etkinliği Valilik, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Altındağ Belediyesi ev sahipliği ve TAFED işbirliğinde Millet Bahçesi'nde başladı.

Etkinlikte, farklı ilçelerden gelen şefler tarafından kentin yöresel ve doğal lezzetleri tanıtıldı. Depremzedeler için de 11 stant hazırlandı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Altındağ Belediye Başkanı Asım Balcı, "Ankara'mızın tabii ki birçok güzelliği var, tarihi, kültürel, turistik olmak üzere çok önemli yönleri var. Bugün burada Ankara'nın mutfak kültürünü keşfetmeye bütün misafirleri davet ediyoruz." dedi.

Ankara Valisi Vasip Şahin de Türk Mutfağı Haftası'nın önemi ve Ankara mutfağının zenginliklerine değinerek şöyle konuştu:

"Bizim mutfağımız çok canlı, dinamik bir yapıya sahip. Her gün yeni bir şey üretilmiş oluyor. Bir başka kaynak olarak düşündüğüm şey, bizim kültürümüzün önemli unsurlarından biri de ikram edebilmektir. Kültürümüz, inancımız bize her durumda bir başkasına, özellikle yoksula, fakire ikram etmeyi salık verir. Bu ikram etme kültürü misafire olan bir hürmetin ifadesi olarak daha fazla dikkati ve özeni beraberinde getiriyor. Bu dikkat ve özen de yeni bir üretimin kaynağı oluyor."

Programda İl Kültür ve Turizm Müdürü Ali Ayvazoğlu, Ankara Ticaret Odası Başkanı Gürsel Baran ve AK Parti Ankara Milletvekili Zeynep Yıldız da birer konuşma yaptı.

– "Dayanışma mutfağı"

Konuşmasının ardından stantları gezen Vali Şahin, etkinliğe yoğun katılım olduğunu belirterek "Etkinlikte Ankara'nın özel mutfağı gelen ziyaretçilere sunulmuş olacak. Bu haftanın bir başka özelliği belki depremzede aşçılarımızın da burada stant açması. Onlarla dayanışma mutfağı altında bir etkinlik açmamız depremzedelerimizin yanında olduğumuzu gösteren güzel bir faaliyet oldu." diye konuştu.

Vatandaşların buraya gelerek yöresel lezzetleri denemesini tavsiye eden Şahin, "Emeği geçen herkese, özellikle aşçılarımıza, mutfağımızı geliştiren vefakar hanımefendilerimize teşekkür ediyorum." dedi.

Tanıtım programının ardından vatandaşlara hazırlanan yöresel yemeklerden ikram edildi.

Etkinlik 27 Mayıs'ta sona erecek.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.