Asya-Pasifik Haber Ajansları Birliği üyeleri dezenformasyonla mücadele için İstanbul Bildirisi'ni imzaladı - Haber 1Haber 1

Asya-Pasifik Haber Ajansları Birliği üyeleri dezenformasyonla mücadele için İstanbul Bildirisi'ni imzaladı

Asya-Pasifik Haber Ajansları Birliği üyeleri dezenformasyonla mücadele için İstanbul Bildirisi'ni imzaladı

23 Ekim 2023 - 19:00

ABONE OL

İSTANBUL (AA) – Asya-Pasifik Haber Ajansları Birliği (OANA) Yönetim Kurulu toplantısında dezenformasyonla mücadelede işbirliği kararı çıktı.

Anadolu Ajansı (AA) ev sahipliğinde "dezenformasyonla mücadelede haber ajansıları arasında işbirliği" temasıyla düzenlenen 51. OANA Yönetim Kurulu Toplantısı, AA'nın İstanbul'daki ofisinde yapıldı.

Toplantıda imzalanan İstanbul Bildirisi'nde, dijital çağda gerek sosyal medya gerekse geleneksel medya aracılığıyla yayılan; takip edenlere gelişmelerle ilgili çarpıtılmış ve yanıltıcı bilgi veren dezenformasyona karşı ortak mücadele vurgusu yapıldı.

Bildiride, "Haber ajanslarının dezenformasyonla mücadele etmek ve izleyicilerine kapsamlı ve dengeli bilgi sağlamak için profesyonel görevlerini yerine getirmeleri beklenmektedir." ifadelerine yer verildi.

OANA'nın dezenformasyonla mücadele için haber ajansları arasında bölgesel ve uluslararası işbirliğini teşvik ettiği belirtilen bildiride, "OANA, insanların güvenilir ve güvenilir olmayan haber kaynaklarını ayırt etmelerine yardımcı olmak, eleştirel düşünme ve doğruluk kontrolünün önemini bilmelerini sağlamak için medya okuryazarlığının teşvik edilmesini destekler." değerlendirmesi yer aldı.

Bildiride, OANA olarak Gazze'deki durumdan derin endişe duyulduğu vurgulanarak, bölgedeki gazetecilerin korunması çağrısında bulunuldu; tüm kurum ve kuruluşlar, gazetecilerin güvenliğini sağlamak için en yüksek tedbirleri almaya davet edildi.

Haber ajansları arasında işbirliğine yönelik kararların alındığı toplantıda, 2024 yılında ilki martta Tokyo'da, ikincisi de eylülde Moskova'da olmak üzere iki yönetim kurulu toplantısı yapılması kararlaştırıldı.

Toplantıda, AA ile Birleşik Arap Emirliklerinden Emirates Haber Ajansı ve Vietnam Haber Ajansı arasında işbirliği anlaşması da imzalandı.

Toplantı, aile fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.