Azerbaycan’ın ulusal lideri Haydar Aliyev Türkmenistan’da anıldı - Haber 1Haber 1

Azerbaycan’ın ulusal lideri Haydar Aliyev Türkmenistan’da anıldı

Azerbaycan’ın ulusal lideri Haydar Aliyev Türkmenistan’da anıldı

08 Aralık 2023 - 19:22

ABONE OL

AŞKABAT (AA) – Azerbaycan’ın ulusal lideri Haydar Aliyev, doğumunun 100. yılında Türkmenistan’da anıldı.

Başkent Aşkabat’taki Azerbaycan’ın Aşkabat Büyükelçiliği'nde düzenlenen anma programına Azerbaycan’ın Aşkabat Büyükelçisi Gısmet Güzelov, Türkiye’nin Aşkabat Büyükelçisi Togan Oral, ülkedeki diplomatik misyon temsilcileri ve büyükelçilik mensupları katıldı.

Saygı duruşunun ardından başlayan programda Güzelov, Haydar Aliyev’in ülkesinin ve halkının refahı ve geleceği için yaptıklarını anlattı.

Sovyetler Birliği'nin çökmesiyle 1991’de bağımsızlığını kazanan Azerbaycan’ın egemen toprakları işgal edilmiş, ayrılıkçılık, isyanlar ve ekonomik zorluklar yaşadığını dile getiren Güzelov, Aliyev’in faaliyetleri ve hizmetleri sonucunda Azerbaycan ekonomisinin yatırımcı çekmeye başladığını ve ülkenin ekonomik kalkınmasına büyük katkı sağladığını söyledi.

Güzelov, Haydar Aliyev’in 1992 yılından ömrünün sonuna kadar Türk devlet başkanlarının tüm toplantılarına katıldığını, konuşmalarında Türk halkını birlik ve kardeşliğe çağırdığını söyledi. Güzelov, bugünkü modern Azerbaycan'ın güçlü bir devlete dönüşmesini ona borçlu olduklarını belirtti.

Büyükelçi Oral da Türk dünyasının en önemli liderlerinden büyük devlet adamı Aliyev’in ülkesine ve halkına gönülden bağlı olduğunu ifade ederek "Azerbaycan’ın gücüne, büyüklüğüne ve kapasitesine yürekten inanan, halkına bu yönde gelecek için ilham ve güven verebilen bir liderdi. Onun en büyük mirası olan Azerbaycan Cumhuriyeti'nin bugün siyasi, sosyal, ekonomik ve kültürel alanda kaydettiği mesafede onun emeğinin, sağduyusunun, ortaya koyduğu vizyonun çok büyük rolü var.” dedi.

Programın devamında davetlilere ikramda bulunuldu.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.