Bağcılar'da 1250 engelli seçmen sandığa çeşitli araçlarla götürüldü - Haber 1Haber 1

Bağcılar'da 1250 engelli seçmen sandığa çeşitli araçlarla götürüldü

Bağcılar'da 1250 engelli seçmen sandığa çeşitli araçlarla götürüldü

14 Mayıs 2023 - 15:15

ABONE OL

İSTANBUL (AA) – Bağcılar'da yaşayan 1250 engelli vatandaş, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri için belediyenin tahsis ettiği araçlarla oy kullanmak için sandığa götürüldü.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nde ilçede yaşayıp oy kullanmak isteyen engellilere ulaşım desteği sağlandı.

Belediye bu kapsamda 1250 engelliyi, 9 asansörlü araç, 5 ambulans ve 54 binek araçla oy kullanmaları için sandığa götürdü.

Görevliler tarafından araçlarla evlerinden alınan engelliler, okullarda oylarını kullandıktan sonra tekrar evlerine bırakıldı.

– "Oylarını kullandırdıktan sonra tekrar evlerine bırakıyoruz"

Açıklamada görüşüne yer verilen Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, vatandaşların engel tanımadan yurttaşlık görevini yapmaları için gayret gösterdiklerini belirtti.

Özdemir, "Bugün milli iradenin sandığa tam anlamıyla yansıması adına engelli bireylerimizin okullara gelmesindeki zorlukları kolaylaştıran bir unsur olarak 9 asansörlü aracımızla, 5 ambulansımızla ve 54 binek aracımızla vatandaşlarımızı evinden alıyoruz. Oylarını kullandırdıktan sonra tekrar evlerine bırakıyoruz." ifadelerini kullandı.

Hizmetten yararlanan Ersin Elban ise Bağcılar Belediyesinin bu konudaki imkanlarının çok iyi olduğunu kaydederek, hiçbir sıkıntı yaşamadan oyunu kullandığını aktardı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.