Bakan Kurum Maltepe'de gençlerle basketbol maçı yaptı: - Haber 1Haber 1

Bakan Kurum Maltepe'de gençlerle basketbol maçı yaptı:

Bakan Kurum Maltepe'de gençlerle basketbol maçı yaptı:

22 Mayıs 2023 - 23:05

ABONE OL

İSTANBUL (AA) – Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Tüm çabamız gençlerimiz için gençlerimizin geleceği için onlara daha iyi bir gelecek sunabilmek için. Gençlerimiz söz sahibi değil, bu ülkenin her alanında hak sahibi olsunlar." dedi.

AK Parti'den İstanbul milletvekili seçilen Kurum, Maltepe Sahili'nde Beşiktaş Jimnastik Kulübü, Galatasaray Spor Kulübü ve Emlak Konut Spor Kulübünden basketbol oyuncuları ve gençlerle sahaya çıktı.

Üç ayrı takımla ayrı ayrı maçlar yapan Kurum'un attığı üçlük atışlar alkış aldı.

Maç sonrası konuşan Bakan Kurum, zaman zaman gençlerle buluştuğunu, bazen futbol bazen de basketbol maçı yaptıklarını belirterek, aynı zamanda gençlerin fikirlerini, önerilerini ve geleceğe dair düşüncelerini almaya çalıştığını söyledi.

AK Parti'nin Gençlik Kolları ile bu tarz programlar düzenlediklerini aktaran Kurum, bunun sonucunda Cumhuriyet tarihinin en büyük sosyal konut kampanyasında gençlere yüzde 20 kontenjan ayırma kararı aldıklarını kaydetti.

Kurum, "Tüm çabamız gençlerimiz için gençlerimizin geleceği için onlara daha iyi bir gelecek sunabilmek için. Gençlerimiz söz sahibi değil, bu ülkenin her alanında hak sahibi olsunlar. Onların görüşleri doğrultusunda, 81 ilimizde inşa ve ihya hareketini yürütüyoruz. Eserlerimizi yapıyoruz. İstiyoruz ki gençlerimiz daha iyi şartlarda eğitim alsınlar. Daha iyi şartlarda yaşasınlar. Yeşilin, mavinin içerisinde huzur içerisinde yaşadığı, güven içerisinde yaşadığı, geleceğe umutla, güvenle baktığı bir Türkiye olsun." diye konuştu.

Her alanda kendine yeten, ülkesini büyüten, geliştiren bir Türkiye istediklerini vurgulayan Kurum, buna yürekten inandığını kaydetti.

– "Dostluk kazandı, kardeşlik kazandı"

Kurum, bugünkü maçı oynama fikrinin de daha önce bir araya gelip basketbol oynadığı gençlerden geldiğine dikkati çekerek, "Onlar bizi yenmişti. Dedik ki 'Biz 10 gün sonra bir daha geliyoruz ama biraz daha güçlü geleceğiz.' Bugün de milli takımdan profesyonel sporcularımızla yine kulüplerimizden sporcularımızla buraya geldik. Dostluk kazandı, kardeşlik kazandı. Hep birlikte vakit geçirdik burada." şeklinde konuştu.

Bakan Kurum, bir süre sohbet ettiği sporcularla hatıra fotoğrafı çektirdi.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.