Bakan Yanık, Kuştepe'de Roman kadınlarla bir araya geldi: - Haber 1Haber 1

Bakan Yanık, Kuştepe'de Roman kadınlarla bir araya geldi:

– “Roman vatandaşlarımız bu ülkede huzur, mutluluk içerisinde iş, güç, ev bark sahibi olana, çocukları eğitimlerini tamamlamış, yollarına güvenle devam edene kadar aralıksız çalışacağız”

Bakan Yanık, Kuştepe'de Roman kadınlarla bir araya geldi:

25 Mayıs 2023 - 15:48

ABONE OL

İSTANBUL (AA) – Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Roman vatandaşlarımız bu ülkede huzur, mutluluk içerisinde iş, güç, ev bark sahibi olana, çocukları eğitimlerini tamamlamış, yollarına güvenle devam edene kadar aralıksız çalışacağız." dedi.

Şişli Kuştepe Mahallesi'nde Romanlarla bir araya gelen Yanık, İnönü Caddesi'nde kadınlarla "Sevgi Yürüyüşü" yaptı. Daha sonra mahalleliye seslenen Yanık, kendisine gösterilen coşkulu karşılama için teşekkür etti.

Romanlar ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan arasında güçlü bir sevgi bağının olduğunu ifade eden Yanık, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın selamlarını getirdiğini söyledi. Yanık, "Eskiden beri bizim Roman kardeşlerimizle duygudaşlığımız, sevgimiz, muhabbetimiz hiç eksilmez. Sevgili dostlar, sizlerle bir arada olmaktan gerçekten çok mutluyum." diye konuştu.

Kuştepe'de, kadınlar için Sosyal Dayanışma Merkezi (SODAM) açtıklarını belirten Yanık, kadınların bu merkezde el işi gibi çeşitli faaliyetler yapabileceğini anlattı. Yanık, önümüzdeki süreçte Türkiye genelinde Roman bölgeleri başta olmak üzere sosyal dayanışma merkezlerini yaygınlaştıracaklarını kaydetti.

Roman vatandaşların ihtiyacına yönelik konut edindirme çalışmalarına da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ile beraber devam ettiklerini vurgulayan Yanık, "Roman vatandaşlarımız bu ülkede huzur içerisinde, mutluluk içerisinde iş, güç, ev bark sahibi olana, çocukları eğitimlerini tamamlamış, yollarına güvenle devam edene kadar aralıksız çalışacağız. Beraber yapacağız." ifadesini kullandı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.