Balıkların ardından martılar da ölüyor! - Haber 1Haber 1

Balıkların ardından martılar da ölüyor!

Balıkların ardından martılar da ölüyor!

07 Temmuz 2021 - 16:29

ABONE OL

İstanbul’da 2 bölgede paniğe yol açan bir tablo ortaya çıktı. Küçükçekmece Gölü’nde birkaç gün önce meydana gelen balık ölümlerinin ardından bu sefer de martı ölümleri gerçekleşti. Ölen martılar gölün kıyısına vururken, belediye ekipleri ölü martıları temizledi. Kıyıda uçamayıp bekleyen bazı martıların da can çekiştiği görüldü. Bakırköy sahilinin bazı bölgelerinde de yine birçok martının ölmesi görenleri şaşırttı. Bölge sakinlerini de endişelendiren ölümlerle ilgili henüz bir açıklama yapılmadı.

İstanbul’da Küçükçekmece Gölü’nün rengi yaklaşık 10 gün önce kırmızıya büründü. Daha sonra gölün içinde ölen binlerce balık kıyıya vurdu.

İHA’nın haberine göre, kıyıya vuran balıklar belediye ekiplerince temizlenirken, etrafa kötü koku yayılmaya devam etti. Balık ölümlerinin ardından şimdi de gölün etrafından martı ölümleri gerçekleşti.

Ölen onlarca martı kıyıya vurdu. Kıyıya vuran ölü martılar sabah saatlerinde belediye ekiplerince temizlenirken, bazı martıların kıyıda hareket etmekte zorlandıkları ve uçamadıkları görüldü. Adeta can çekişen martılar da belediye ekiplerince toplanarak veterinere götürüldü.

Bakırköy sahilinde bazı bölgelerinde de son birkaç gün içinde toplu martı ölümleri gerçekleşti. Bölge sakinlerini de tedirgin eden olayda Florya sahilinde çekilen görüntülerde bazı martıların öldüğü bazılarının da ölmek üzere olduğu görüldü. Ölümlerin sebebine ilişkin henüz hiçbir açıklama yapılmadı.

YORUM YAP

YASAL UYARI! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, pornografik, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen kişiye aittir.